Βρετανία: Οι γαλοπούλες ψηφίζουν Brexit!

Βέβαιες οι ελλείψεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Βρετανοί αγρότες προειδοποιούν για έλλειψη χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας καθώς οι αλλαγές στο καθεστώς βίζας για να επιτραπεί η πρόσληψη εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό έχουν καθυστερήσει πολύ.

Ένας σύλλογος εκτροφέων πουλερικών δήλωσε ότι οι μεγάλοι παραγωγοί έχουν ήδη μειώσει την παραγωγή επειδή υπέθεσαν ότι δεν θα είχαν αρκετό προσωπικό για την επεξεργασία πτηνών.

Ένας από αυτούς, ο Πολ Κέλι είπε στο BBC ότι η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχέδιο χορήγησης προσωρινής βίζας για να επιτρέψει σε 5.500 αλλοδαπούς να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο με συμβάσεις τριών μηνών.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, 5.000 οδηγοί φορτηγών θα επιτραπεί να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο με παρόμοιες συμβάσεις, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα ράφια των σούπερ μάρκετ γεμάτα και τα βενζινάδικα να τροφοδοτούνται με καύσιμα.

Η Κέιτ Μάρτιν, πρόεδρος της Ένωσης παραδοσιακής εκτροφής γαλοπούλας, δήλωσε ότι υπάρχει πανεθνική έλλειψη ακόμα και για απ ευθείας αγορά από τις φάρμες και όχι μόνο στα ράφια των σούπερμάρκετ, καθώς η παραγωγή έχει μειωθεί σε αναμονή έλλειψης εργατικών χεριών. Εργάτες ειδικευμένοι και εκπαιδευμένοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα καθώς ήταν πολίτες χωρών της ΕΕ.

Ο Πολ Κέλι, υπεύθυνος φάρμας εκτροφής λέει ότι ίσως οι μικρότεροι παραγωγοί είναι πιο ευνοημένοι από την κατάσταση καθώς τείνουν να προσλαμβάνουν τοπικό εργατικό δυναμικό και όχι μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Πτηνοτροφίας υπολόγισε ότι υπάρχουν σχεδόν 7.000 κενές θέσεις σε ολόκληρο τον τομέα, οδηγώντας ακόμα και παραγωγούς κοτόπουλων να μειώσουν την παραγωγή τους και προκαλώντας ελλείψεις στις αλυσίδες εστιατορίων Nando's και KFC.

Ο κ. Κέλι είπε: "Υπάρχουν κοτόπουλα και χοίροι που θανατώνονται σε χωράφια, μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει αρκετός κόσμος για να κάνει τις δουλειές". Ένα προσωρινό σύστημα βίζας "σίγουρα δεν είναι απάντηση μακροπρόθεσμα", πρόσθεσε.

Τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια λένε ότι ισοδυναμεί με "ρίψη σταγόνων νερού σε μια φωτιά".

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!