Θαυμαστές του Prince ζητούν την αποκαθήλωση αγάλματος του Κολόμβου

Η κίνηση είναι μέρος ευρύτερης εκστρατείας στην Αμερική, για την άρση των μνημείων της Ομοσπονδίας και των συμβόλων της δουλείας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι οπαδοί του Prince, που πέθανε στο σπίτι του στο Paisley Park της Minnesota πέρσι, ξεκίνησαν μια καμπάνια με στόχο την αντικατάσταση αγάλματος του Χριστόφορου Κολόμβου με ένα μνημείο που τιμά τη ζωή του αποθανόντος καλλιτέχνη στην πατρίδα του.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας σε ολόκληρη την Αμερική, για την άρση των μνημείων της Ομοσπονδίας και των προφανών συμβόλων της δουλείας.

«Σε ολόκληρη τη χώρα οι τοπικές διοικήσεις επιλέγουν να απομακρύνουν τα αγάλματα λευκών υπερασπιστών ιδιοκτητών σκλάβων κι εκείνων που απειλούν το βιοτικό εισόδημα των μαύρων. Αντί να δοξάζουμε έναν άνθρωπο που θέλησε να εξαφανίσει τη μαύρη φυλή και τους ιθαγενείς, θα έπρεπε να τιμούμε μέλη της κοινωνίας μας των οποίων την ηγεσία θεωρούμε εμπνευσμένη. Εμείς οι υπογεγραμμένοι υποστηρίζουμε ότι ο κυβερνήτης Dayton και το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Minnesota οφείλουν να αντικαταστήσουν το άγαλμα του Κολόμβου με αντιπροσωπευτικά αγάλματα των μαύρων και ιθαγενών κοινοτήτων της Minnesota» αναφέρει η καμπάνια.

Την ώρα που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές, η καμπάνια είχε φτάσει τις 3668 υπογραφές, με το στόχο να είναι στις 4000.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!