Αυτή είναι η κασέτα που ξεκίνησε την θρυλική καριέρα του Prince

Περιέχει ακυκλοφόρητες εκδοχές κομματιών και βγαίνει σε δημοπρασία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για τη demo κασέτα που ξεκίνησε τη μεγάλη μουσική καριέρα του Πρινς, η οποία όλα  αυτά τα χρόνια ήταν κρυμμένη στη σοφίτα του σπιτιού του ανθρώπου που του πρόσφερε το πρώτο του συμβόλαιο. Ωστόσο, αυτές τις ημέρες είναι διαθέσιμη προς πώληση στη δημοπρασία Marvels of the Modern Music του οίκου RR Auction, που λήγει την Πέμπτη.

Το demo, που ηχογραφήθηκε το 1976 και εξακολουθεί να βρίσκεται στην αρχική συσκευασία του, Περιέχει ακυκλοφόρητες εκδοχές των τραγουδιών «Just As Long as We're Together» και «My Love is Forever», καθώς και το «Jelly Jam» που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Ο Prince ήταν μόλις 18 ετών όταν ηχογράφησε τα κομμάτια – όλα γραμμένα, τραγουδισμένα, ενορχηστρωμένα και παιγμένα από τον ίδιο – στα Sound 80 Studios στη Μινεάπολη.

«Πρόκειται για την αυθεντική κασέτα, για τη γέννηση του φαινομένου που έγινε γνωστό ως Πρινς», δήλωσε στο CNNi εκπρόσωπος της RR Auction.

Η κασέτα ανακαλύφθηκε από τον Τζεφ Γκολντ, πρώην διευθυντή στη Warner Bros. Records, ο οποίος ήταν φίλος με τον Ρας Τάιρετ, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της δισκογραφικής εταιρείας. Ο τελευταίος ήταν που υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πρινς στις 25 Ιουνίου 1977, λίγο μετά τα 19α γενέθλιά του μουσικού.
230616154626-02-prince-demo-tape-auction.webp
Ο Γκολντ, ο οποίος σήμερα διευθύνει μια διαδικτυακή επιχείρηση πώλησης συλλεκτικών αντικειμένων και βοηθά καλλιτέχνες να αποτιμήσουν τα αρχεία τους, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη χήρα του Τάιρετ, ο οποίος πέθανε το 2021.

«Μου είπε: "Ο Ρας φύλαξε πολλά πράγματα και είναι όλα στη σοφίτα του σπιτιού μας – θα έρθεις να ρίξεις μια ματιά και να με βοηθήσεις να σκεφτώ τι να τα κάνω, και να αγοράσεις ό,τι σε ενδιαφέρει;"» δήλωσε ο Γκολντ στο CNNi.

Στη σοφίτα ο Γκολντ βρήκε κουτιά με κασέτες, και ανάμεσά τους εκείνη του Πρινς.

«Όταν την είδα ήξερα ακριβώς τι ήταν», είπε ο Gold. «Ενθουσιάστηκα, αλλά διατήρησα μια επιφύλαξη γιατί γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν η κασέτα θα μπορεί να παιχτεί ή αν το κουτί είχε μέσα τη σωστή κασέτα – αλλά ευτυχώς, όλα ήταν εντάξει».

Στη δημοπρασία, η κασέτα συνοδεύεται από μια θήκη από πλεξιγκλάς, μια επαγγελματική κάρτα του Τάιρετ, ένα CD όπου έχει μεταγραφεί το περιεχόμενό της και μια επιστολή πιστοποίησης της αυθεντικότητάς της από τον Γκολντ.

rrrr.webp

Στην ίδια δημοπρασία είναι διαθέσιμα και άλλα αντικείμενα του Πρινς, όπως το δαντελένιο γάντι που φορούσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Purple Rain και μια σφραγισμένη πρώτη έκδοση του «The Black Album».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!