Τεράστια η περιουσία του Σαρλ Αζναβούρ

Μεγάλος τραγουδιστής αλλά και businessman. Ζούσε στην Ελβετία, είχε εταιρεία στο Λουξεμβούργο ενώ είχε συντάξει τη διαθήκη του εδώ και 30 χρόνια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/10/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Σαρλ Αζναβούρ, φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, άφησε μια μεγάλη πολιτισμική αλλά και χρηματική κληρονομιά.

1200 τραγούδια, ορισμένα διάσημα ανά τον πλανήτη φέρουν και τη δική του σφραγίδα. Την ίδια ώρα κατείχε επίσης μια πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία. Πέρα από την κύρια κατοικία του στην πόλη Alpilles, ήταν ιδιοκτήτης κατοικιών στη λίμνη Λεμάν της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το Via Capitale, η περιουσία του Αζναβούρ το 2014 ανερχόταν στα 145 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος φρόντισε όσο ζούσε να τη μεγαλώσει χάρη σε φορολογικές διευθετήσεις. Όπως αναφέρει το Mediapart, ο διάσημος Γαλλοαρμένιο τραγουδιστής μεταξύ 2007 και 2016 έκανε ενέργειες που του επέτρεψαν να έχει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

Για τον σκοπό αυτό, ο Αζναβούρ είχε ιδρύσει την εταιρεία Abricot SA στο Λουξεμβούργο όπου ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων των δίσκων του μεταφερόταν εκεί

O ίδιος είχε δηλώσει σχετικά:

«Τα έχω όλα τακτοποιήσει. Έχω κάνει τη διαθήκη μου εδώ και 30 χρόνια. Δεν θέλω οι δικοί μου να μαλώνουν για ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι. Είναι γελοίο, αλλά συμβαίνει συχνά…

Μένω στην Ελβετία αλλά δεν εγκατέλειψα τη Γαλλία. Με ανάγκασαν. Αν δεν είχα τόσα πολλά προβλήματα με την εφορία και τους δημοσιογράφους, θα συνέχιζα να ζω στη Γαλλία. Αλλά κι εδώ γαλλικά μιλάνε, οπότε νιώθω όπως και στην πατρίδα μου».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!