Συναγερμός στη Γαλλία: Έκλεισαν Μουσείο Λούβρου και Βερσαλλίες

(VIDEO) Δόθηκε εντολή εκκένωσης - Επί ποδός η Αντιτρομοκρατική
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένα 24ωρο μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο, που στοίχισε τη ζωή σε έναν καθηγητή, σήμερα το Λούβρο, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, έκλεισε εκτάκτως τις πύλες του «για λόγους ασφαλείας» καθώς η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στην Αράς.

«Το Λούβρο έλαβε ένα γραπτό μήνυμα που έκανε λόγο για κίνδυνο για το μουσείο και τους επισκέπτες του» και «αποφασίσαμε (…) να το εκκενώσουμε και να κλείσουμε για σήμερα» προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες έρευνες, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος.

Το μουσείο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι κλείνει, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Λίγα λεπτά μετά τις 5.00 το απόγευμα εκκενώθηκε και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμη προειδοποίηση στον ιστότοπο moncommissariat.fr, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή. Οι Βερσαλλίες δεν πρόκειται να ξανανοίξουν για το κοινό σήμερα.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», η κυβέρνηση επιστράτευσε το επίλεκτο σώμα Sentinel», μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο του Αράς με τον καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ να βρίσκει ακαριαίο θάνατο και άλλους τρεις ενήλικες να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση .

Η πράξη αυτή χαρακτηρίστηκε ως «ισλαμική τρομοκρατία» από τον πρόεδρο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!