Σπουδαίοι Βρετανοί καλλιτέχνες αντιδρούν στο Brexit

Ανάμεσά τους ο Στινγκ, ο Μπράιαν Ίνο, ο Μπομπ Γκέλντοφ, ο Εντ Σιράν, η Ρίτα Όρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/10/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βρετανοί μουσικοί και τραγουδοποιοί με διεθνή αναγνώριση, προειδοποιούν με επιτολή τους την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι το Brexit είναι «σκέτη παραφροσύνη» και απειλεί «κάθε πτυχή της μουσικής βιομηχανίας».

Επισημαίνεται ότι τα πάντα -- από τις περιοδείες, τις πωλήσεις, τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων--θα πληγούν και ότι η Βρετανία θα πρέπει αντίθετα να παραμείνει εντός της ΕΕ και να ηγηθεί της μεταρρύθμισής της.

Στην επιστολή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Observer, κατόπιν πρωτοβουλίας του Μπομπ Γκέλντοφ, που συνυπογράφεται από κορυφαίους καλλιτέχνες, της ποπ, ροκ και κλασικής μουσικής σκηνής, αναφέρεται:

«Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα αναφορικά με την γιγαντιαία βιομηχανία μας και την πελώρια δεξαμενή των κρυμμένων ακόμη ταλέντων που ζουν σε αυτό το νησί…

Αποφασίσαμε να βάλουμε τους εαυτούς μας μέσα σε μια πολιτισμική φυλακή που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι. Ακριβώς το αντίθετο από το γρέμισμα των τειχών, την άρνηση των προκαταλήψεων, τη γέννηση ιδεών, που είναι όλη η ουσία της σύγχρονης μουσικής...».

Όπως δήλωσε ο Γκέλντοφ στην Observer θα ήθελε να δει ένα δεύτερο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στο μπλοκ:

«Είμαι απόλυτα ταγμένος στην ιδεά ενός δεύτερου, δημοκρατικού δημοψηφίσματος για να αποφύγουμε να μας διαλύσει μελλοντικά όλη αυτή η ιστορία με το Brexit. Πρέπει να πάρουμε πίσω το μέλλον μας. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε και να αναδομήσουμε την ΕΕ. Όταν η Ευρώπη είναι σκέτο χάλι, οι Βρετανοί μένουν εκεί, δεν αποσύρονται, ανασυντάσσονται».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!