Ο Ed Sheeran τιμήθηκε από το παλάτι

(VIDEO) Ο Ed Sheeran παρέλαβε τιμητική διάκριση δια χειρός πρίγκηπα Κάρολου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Ed Sheeran παρέλαβε την τιμητική διάκριση MBE από τον πρίγκηπα Κάρολο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.


Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός έλαβε τη διάκριση για τις μουσικές και φιλανθρωπικές του υπηρεσίες το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς για το τι συζητούσαν ο ίδιος και ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Ed Sheeran είπε στο BBC: «Με ρωτούσε αν πουλάω ακόμα πολλούς δίσκους, του είπα ότι έχω συναυλία στη Νέα Υόρκη αύριο και φάνηκε έκπληκτος που θα πετούσα μετά από αυτό».

Ανέφερε, επίσης, ότι ο παππούς του, Bill, ήταν «μεγάλος βασιλικός».

«Είχε όλες τις αναμνηστικές πλακέτες και πέθανε σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια, οπότε είναι σαν να έκλεισε ένας κύκλος, υποθέτω ότι θα είναι αρκετά περήφανος», δήλωσε ο Ed Sheeran στους δημοσιογράφους.

Τι είναι το MBE


Κάθε χρόνο δημόσια πρόσωπα και «καθημερινοί» ήρωες τιμώνται στη Βρετανία με τις διακρίσεις MBE, OBE, CBE.

Οι διακρίσεις δημιουργήθηκαν από τον βασιλιά Γεώργιο V το 1917 και κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως τρόπος ανταμοιβής πολιτών και στρατιωτών σε θέσεις υποστήριξης για τη συμβολή τους στην πολεμική προσπάθεια.

Σήμερα δίνονται ως αναγνώριση ενός επιτεύγματος ή υπηρεσίας στην κοινότητα σε οποιοδήποτε τομέα, όπως οι τέχνες, η φιλανθρωπία ή η εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου, η διάκριση MBE που έλαβε ο Ed Sheeran χορηγείται για ένα «εξαιρετικό επίτευγμα ή υπηρεσία στην κοινότητα, που θα έχει μακροπρόθεσμο, σημαντικό αντίκτυπο και θα ξεχωρίζει ως παράδειγμα για άλλους».

Η διάκριση OBE απονέμεται για «σημαντικό τοπικό ρόλο σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων των οποίων το έργο έχει κάνει γνωστό σε εθνικό επίπεδο στην περιοχή που επιλέγουν», ενώ η CBE απονέμεται σε κάποιον που έχει έναν «σημαντικό αλλά μικρότερο ρόλο σε εθνικό επίπεδο ή έναν ηγετικό ρόλο σε περιφερειακό επίπεδο».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!