Και εγένετο ντοματο-φράουλα! Μετάλλαξη, γενετική τροποποίηση, ή μοντάζ;

Η εικόνα μιάς ντομάτας που έκρυβε στο εσωτερικό της μια φράουλα προκάλεσε πανικό στα social media.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας χρήστης των social media ανάρτησε την επίμαχη φωτογραφία με λεζάντα: «το εσωτερικό της ντομάτας μοιάζει με φράουλα».

Η συνέχεια ήταν εκρηκτική καθώς ακολούθησε έντονη διαμάχη για το αν η φωτογραφία ήταν πραγματική ή αν η ντοματοφράουλα είναι προϊόν μετάλλαξης ή γενετικής τροποποίησης.

Συμπέρασμα δεν βγήκε η εικόνα όμως έγινε σε χρόνο ρεκόρ viral.

Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν.

Ένας άντρας που ονομάζεται Dean Wilson από το Illinois στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε βρει μια «φράουλα» μέσα σε ντομάτα που είχε φυτέψει στην αυλή του, το 2010. Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Illinois στο Knox, αυτή η ντομάτα ήταν απλώς μια τροποποιημένη ποικιλία ντομάτας με γέμιση.

Οι ντομάτες με γέμιση, είναι ελεύθερες από χυμώδη πολτό. Όπως και οι πιπεριές, μπορούν να εμπεριέχουν μια ποικιλία από γεμίσεις. Οι περισσότερες ντομάτες αυτού του τύπου, έχουν γέμιση που μοιάζει με φράουλα όμως δεν έχει τη γεύση της.

Παρόμοια περίπτωση αναφέρθηκε επίσης στην Κίνα την άνοιξη του 2017.

Ο Wang Xiaowen, ένας φοιτητής από το Shenyang, είχε γίνει τότε διάσημος στην Κίνα μετά την κοινοποίηση των φωτογραφιών της ντομάτοφράουλας του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 24χρονος, είπε ότι είχε αγοράσει την ντομάτα από ένα τοπικό σούπερ μάρκετ και έμοιαζε απολυτα φυσιολογική.
11063
Ο Wang έφαγε μια μπουκιά και συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχαν σπόροι μέσα. Αντιθέτως, του φάνηκε να υπάρχει μια φράουλα στη μέση. Ο Wang ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με την ντομάτα, που αποφάσισε να δημοσιεύσει φωτογραφίες της στο Weibo, το κινεζικό Twitter.

Με το φαινόμενο ασχολήθηκαν γεωργικοί εμπειρογνώμονες οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Wang δεν είχε δει μια πραγματική φράουλα, αλλά ήταν ένα μέρος της ντομάτας που είχε καταλήξει να μοιάζει με φράουλα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!