Η Lady Gaga γράφει για την ψυχική υγεία

«Μέχρι να διαβάσετε αυτό το κείμενο, τουλάχιστον έξι άνθρωποι στον κόσμο θα έχουν αυτοκτονήσει».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Lady Gaga υπογράφει μια συναισθηματική επιστολή για την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας περισσότερων κέντρων ψυχικής υγείας στον κόσμο και για το τέλος του στίγματος που την περιβάλει.

Γράφοντας στη Guardian μαζί με τον Dr Tedros Adhanom του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η τραγουδίστρια αναφέρει: «Μέχρι να διαβάσετε αυτό το κείμενο, τουλάχιστον έξι άνθρωποι στον κόσμο θα έχουν αυτοκτονήσει. Αυτοί οι έξι είναι μόνο ένα μικρό μέρος από τους 800 χιλιάδες ανθρώπων που θα αφαιρέσουν τις ζωές τους φέτος - περισσότεροι κι από τον πληθυσμό της Washington DC, του Oslo ή του Cape Town. Μερικές φορές είναι διάσημοι, όπως οι Anthony Bourdain και Kate Spade που γίνονται πρωτοσέλιδο, αλλά όλοι είναι γιοι ή κόρες, φίλοι ή συνάδελφοι, άξια μέλη οικογενειών και κοινοτήτων».

Ως προς την ανάγκη να εξαλειφθεί ο στιγματισμός, οι δυο τους έγραψαν: «Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά και να προσφέρουμε επαρκή φροντίδα ή πόρους. Εντός των οικογενειών και των κοινοτήτων, συχνά παραμένουμε σιωπηλοί από μια ντροπή που μας υπαγορεύει ότι εκείνοι με ψυχικές ασθένειες είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο αντάξιοί μας ή κρίνονται υπεύθυνοι για το πρόβλημά τους. Αντί να αντιμετωπίζουμε τους ψυχικά ασθενείς με την ίδια συμπόνια που θα παρείχαμε σε κάποιον με σωματική βλάβη ή ασθένεια, κατηγορούμε και καταδικάζουμε. Σε πάρα πολλές περιοχές οι υπηρεσίες υποστήριξης είναι ανύπαρκτες, ενώ κάποιες λειτουργούν σε απάνθρωπες συνθήκες, αποκομμένες από την υπόλοιπη κοινωνία χωρίς ελπίδα. Δεν γίνεται άλλο να παραμένουμε σιωπηλοί εξ αιτίας του στίγματος ή να παρεμποδιζόμαστε από λανθασμένες ιδέες που παρουσιάζουν αυτές τις συνθήκες ως θέμα αδυναμίας ή ηθικής αποτυχίας».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!