Ενός λεπτού σιγή για κάθε νεκρό της γέφυρας

43 λεπτά αγώνα σε απόλυτη σιωπή από τους οπαδούς της Τζένοα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Oι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τζένοα παρακολούθησαν με απόλυτη σιωπή τα πρώτα 43 λεπτά του αγώνα με την Έμπολι για το ιταλικό πρωτάθλημα την Κυριακή.

Έτσι τίμησαν τους 43 νεκρούς από το δυστύχημα της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα.

Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο στάδιο «Λούιτζι Φεράρι» μετά την κατάρρευση, υπήρξε ενός λεπτού σιγή την οποία ακολούθησαν χειροκροτήματα για τους συγγενείς των θυμάτων που ήταν καλεσμένοι στο γήπεδο. Όπως ζήτησαν οι οπαδοί, η σιωπή στο γήπεδο συνεχίστηκε ακόμα και μετά την έναρξη του αγώνα. Μάλιστα ήταν τόσο έντονο, που νόμιζε κανείς πως το παιχνίδι γίνεται σε άδειες κερκίδες, με μόνο τις φωνές των παιχτών να ακούγονται στο γήπεδο. Σε δήλωση πριν το ματς, οι οπαδοί ζήτησαν για «εκκωφαντική σιωπή για 43 λεπτά, ένα λεπτό για κάθε παιδί, εργαζόμενο, φοιτητή, πατέρα ή μητέρα που δεν είναι πια μαζί μας».

Η σιωπή ήταν τόσο έντονη, που ακόμα και όταν η Τζένοα σκόραρε δύο φορές στα πρώτα είκοσι λεπτά δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου πανηγυρισμοί. Χειροκροτήματα ξέσπασαν στο 43ο λεπτό όταν τα ονόματα των θυμάτων εμφανίστηκαν στις οθόνες του γηπέδου. Μετά από αυτό τα συνθήματα και τα τραγούδια συνεχίστηκαν. Η Τζένοα νίκησε τελικά με 2-1. 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!