Ξεκίνησε η πώληση εισιτηρίων για είσοδο τουριστών στη Βενετία

Ποιοι θα εξαιρεθούν.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Από τις 25 Απριλίου, η Βενετία θα εφαρμόσει το τέλος εισόδου για τους τουρίστες που θα επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα.

Αν και αναμένεται να επεκταθεί σε έκταση, για την πιλοτική φάση του 2024 στη Βενετία θα εφαρμοστεί μόνο σε ορισμένες ημέρες κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, μεταξύ 25 Απριλίου και 14 Ιουλίου.

Την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων για είσοδο στην πόλη. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή δεν αφορά μόνο τους τουρίστες της μίας ημέρας, αλλά και εκείνους που θα διανυκτερεύσουν στην πόλη. Γιατί μπορεί οι τελευταίοι να απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους εισόδου, ωστόσο θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να ισχύσει η απαλλαγή.

Η καταβολή τέλους εισόδου θα ισχύσει για 29 ημέρες μεταξύ 25 Απριλίου και 14 Ιουλίου. Οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

25-30 Απριλίου
1-5 Μαΐου
11-12 Μαΐόυ
18-19 Μαΐου
25-26 Μαΐου
8-9 Ιουνίου
15-16 Ιουνίου
22-23 Ιουνίου
29-30 Ιουνίου
6-7 Ιουλίου
13-14 Ιουλίου

Το τέλος χρεώνεται για ημερήσιες επισκέψεις μεταξύ 8.30 π.μ. και 4 μ.μ. Για το 2024, είναι 5 ευρώ ανά άτομο ανά ημέρα.

Όσοι διέρχονται από την Piazzale Roma, το Tronchetto ή τη Stazione Marittima θα απαλλάσσονται, εφόσον δεν περνούν στην "Παλιά Πόλη".

Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος;

Εάν διανυκτερεύετε στην πόλη με επιβεβαιωμένη κράτηση απαλλάσσεστε από το τέλος εισόδου, καθώς πληρώνετε φόρο διανυκτέρευσης. Ωστόσο, θα πρέπει να ζητήσετε επίσημα την απαλλαγή και να λάβετε έναν κωδικό QR για να επιδείξετε αν σας σταματήσουν.

Το ίδιο ισχύει και για:

Άτομα που επισκέπτονται την πόλη για επαγγελματικούς λόγους ή για βραχυπρόθεσμες σπουδές.
Ανθρώπους που επισκέπτονται τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της Βενετίας.
Παιδιά κάτω των 14 ετών.
Επισκέπτες με πιστοποιημένη αναπηρία και τους φροντιστές τους.
Άτομα που επισκέπτονται την πόλη για κάποιο αθλητικό γεγονός (όπως ο Μαραθώνιος της Βενετίας) ή για ιατρική περίθαλψη.
Όσοι κατέχουν ακίνητα στην πόλη (και πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας), καθώς και οι φοιτητές και εργαζόμενοι σε αυτή, θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να αποκτήσουν έναν μακροχρόνιο κωδικό QR που θα ισχύει για ένα έτος.

Όποιος συλληφθεί να αποφεύγει την πληρωμή – είτε επειδή δεν έχει κωδικό QR, είτε επειδή δήλωσε ψευδή απαλλαγή – θα τιμωρείται με πρόστιμο. Οι ποινές θα κυμαίνονται από 50 έως 300 ευρώ συν επιπλέον 10 ευρώ για την κάλυψη του τέλους εισόδου. Οι ένοχοι μπορούν επίσης να παραπεμφθούν βάσει του ποινικού κώδικα για ψευδείς δηλώσεις.

Με πληροφορίες από CNN.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!