«Από ποιον εμπνεύστηκα το riff του Enter Sandman»

Ο Kirk Hammett, κιθαρίστας των Metallica, δίνει τη δική του απάντηση αλλά υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το «Enter Sandman» είναι το τραγούδι που βάφτισε τον δίσκο των Metallica που κυκλοφόρησε το 1991.

Τόσο το τραγούδι, όσο και το άλμπουμ, έγραψαν ιστορία και έγιναν «σφραγίδα» της μπάντας, αποτελώντας καταλύτη στην ανερχόμενη τότε διαδρομή τους με πωλήσεις 16 εκατομμυρίων αντιτύπων μόνο στις ΗΠΑ.

Ο Kirk Hammett δήλωσε πριν λίγες ημέρες στην ραδιοφωνική εκπομπή «Toucher & Rich»:

«Ήταν πολύ συγκεκριμένο. Έχω πολύ συγκεκριμένες μνήμες. Ήταν δύο ή τρεις τα ξημερώματα. Άκουγα το "Louder Than Love", τον δεύτερο δίσκο των Soundgarden. Τότε ακόμη οι Soundgarden ήταν κάπως underground, σε μια ανεξάρτητη δισκογραφική. Τον λατρεύω αυτόν τον δίσκο. Και τον άκουσε, εμπνεύστηκα, έπιασα την κιθάρα μου και βγήκε το riff… Όταν ο Lars Ulrich το άκουσε, είπε: Επανέλαβε το πρώτο μέρος τέσσερις φορές. Το έκανα και τότε αναφώνησε: Ορίστε! Δεν μοιάζει όμως με riff των Soundgarden, δεν ακούγεται σαν ένα από τα τραγούδια τους. Χωρίς αμφιβολία εμπνεύστηκα απ’ αυτούς αλλά δημιούργησα κάτι εντελώς διαφορετικό».

Να σημειώσουμε πως o Dave Mustaine, μέλος των Metallica από το 1981 μέχρι το 1983, το 2004 είχε διατυπώσει στο περιοδικό Metal Maniacs την άποψη πως το «Enter Sandman» είναι «κλεμμένο» από το συγκρότημα των Excel, τονίζοντας τις ομοιότητες των δύο τραγουδιών…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!