5.000 βινύλια διάσπαρτα σε πεζοδρόμιο του Βανκούβερ, ελεύθερα για τον κόσμο!

Ακόμα και η αστυνομία πέρασε, αλλά μέχρι τότε, ήταν όλα χαρούμενα στη γειτονιά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αν μπορείς να φτιάξεις τη μέρα σε κάποιον ξαφνικά δημιουργώντας μια συλλογή δίσκων για αυτόν, νομίζω ότι είναι κάπως διασκεδαστικό."

Περίπου 5.000 δίσκοι βινυλίου έμειναν διάσπαρτοι έξω από ένα δισκάδικο στην οδό West Hastings Street στο Βανκούβερ του Κανάδα τη νύχτα στις 6 Απριλίου, προκαλώντας σύγχυση και ανησυχία από τους γείτονες, τους περαστικούς κατοίκους, ακόμη και την αστυνομία.

Τα βινύλια τοποθετήθηκαν έξω από το κατάστημα του David Jones, ιδιοκτήτη του Vinyl Records, όπως κάνει συνήθως με δίσκους που δεν θέλει πλέον να κρατήσει. Όμως, σύμφωνα με τον Τζόουνς, τα κουτιά πιθανότατα ανακατεύτηκαν από έναν άγνωστο κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας ένα ακατάστατο θέαμα.

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο ακόμα και η αστυνομία πέρασε, αλλά μέχρι τότε, ήταν όλα χαρούμενα στη γειτονιά. Τα βινύλια τράβηξαν μεγάλη προσοχή χθες το βράδυ", λέει ο Jones στο Vancouver Is.

"Αυτό συμβαίνει όταν οι δίσκοι μένουν χωρίς επιτήρηση για ένα χρονικό διάστημα, και ήταν αρκετοί", προσθέτει ο Jones.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος βινυλίου χαρίζει τακτικά δίσκους όλων των ειδών, τοποθετώντας κουτιά γεμάτα δίσκους έξω από το κατάστημα στην οδό 321 East Hastings για να τα πάρει ο καθένας δωρεάν. Είναι όλα από συλλογές που έχει αγοράσει τα τελευταία 20 χρόνια της επιχείρησής του, αλλά είναι δύσκολο να πουληθούν και κοστίζει να διατηρηθούν.

"Είμαι ευχαριστημένος με ό,τι έχω και όποια επιτυχία είχα στην επιχείρηση. Γιατί όχι; Είναι ένας τρόπος να χαρίζω απευθείας τους δίσκους στο δρόμο, και να δίνω λίγη χαρά στους ανθρώπους. Θα μπορούσα απλώς να τα είχα δωρίσει όλα στο κατάστημα Wildlife Thrift. Το έχω κάνει στο παρελθόν. Αν μπορείς να φτιάξεις τη μέρα σε κάποιον ξαφνικά δημιουργώντας μια συλλογή δίσκων για αυτόν, νομίζω ότι είναι κάπως διασκεδαστικό."

Αυτό είναι μόνο ένα μέρος του αποθέματός του καθώς έχει σχεδόν 20.000 δίσκους βινυλίου που πρέπει να καθαρίσει πριν μεταφέρει το κατάστημα σε μια νέα τοποθεσία στην οδό Water 44 στο Gastown αυτόν τον μήνα.

Δείτε εδώ το βίντεο με τους δίσκους

*Οι πληροφορίες είναι από το Vancouver Is Awesome

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!