«Αυτή είναι η ζωή» με τον Πάνο Μουζουράκη

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Το clip μοιάζει με χολιγουντιανή ταινία (μικρού μήκους) και σε κάνει να αναρωτιέσαι για το budget του και τα χρήματα που δαπανήθηκαν.
11/12/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιώργος Μυζάλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εποχές δύσκολες για τη δισκογραφία και τη μουσική βιομηχανία γενικότερα, ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται γενναιόδωρος και γαλαντόμος.

Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο που μου ήρθε στο νου φεύγοντας από την παρουσίαση - προακρόαση του καινούργιου του ΕΡ (extended play) που φέρει το γενικό τίτλο «Αυτή είναι η ζωή».

Παράλληλα με την ακρόαση τεσσάρων νέων τραγουδιών, οι παριστάμενοι είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε σε ιδανικές συνθήκες (καθότι όλα διαδραματίζονταν εντός κινηματογραφικής αίθουσας - Town Cinemas στη Γλυφάδα) το καινούργιο video clip του Μουζουράκη για το ομώνυμο τραγούδι (τραγουδοποιΐας των Δραμαμίνη).

Σε αυτό το βροχερό απομεσήμερο, λοιπόν, συναντηθήκαμε άνθρωποι της ευρύτερης βιομηχανίας του θεάματος για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τα τραγούδια του EP και από το video clip. Εδώ «κολλάει» η γενναιοδωρία και η γαλαντομία του Μουζουράκη. Και το clip και η παραγωγή του δίσκου είναι υψηλής ποιότητας και από ξεχωριστά υλικά (τόσο σε επίπεδο δημιουργικό, όσο και σε επίπεδο τεχνικό). Δεν ξέρω πως θα σας φανούν τα τραγούδια (αυτό είναι υποκειμενικό), δεν γνωρίζω πως θα σας φανεί το σενάριο του clip (εμένα μου «κλώτσησε» λιγάκι), αλλά είμαι βέβαιος ότι όλοι θα αναγνωρίσετε την υψηλή στάθμη του παραχθέντος υλικού.

Πράγματι, το clip μοιάζει με χολιγουντιανή ταινία (μικρού μήκους) και σε κάνει να αναρωτιέσαι για το budget του και τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Αλήθεια, σε εποχές σαν τη σημερινή, πόσο αποδοτική μπορεί να είναι αυτή η «σπατάλη». Δεν ξέρω. Και δε με νοιάζει κιόλας. Εν προκειμένω, άλλο είναι το βασικό θέμα συζήτησης: είναι καλά τα τραγούδια του ΕΡ; «Κουμπώνουν» σωστά στον Πάνο Μουζουράκη ως τραγουδιστή; Τον βοηθούν να αποκτήσει ρεπερτόριο αξιόλογο; Και πάλι δεν ξέρω. Δεν θα τολμούσα, άλλωστε, να εκφέρω γνώμη με μια ακρόαση. Ωστόσο, δηλώνω συγκινημένος ήδη για δύο από τα τέσσερα: το «Κοίτα μπαμπά», του ιδίου και το «Ζήτημα χρόνου» του Αποστόλη Βαλαρούτσου, που μαζί με το Γιώργο Μυλωνά (και τον Πάνο φυσικά) μοιράζονται και την ερμηνεία (τρίο από τα παλιά χρόνια του Σταυρού του Νότου (2002). Με τα δυο αυτά τραγούδια συγκινήθηκα. Θυμήθηκα εκείνα τα χρόνια που όλοι μας κάναμε τα πρώτα βήματά του ο καθένας.

Καλοτάξιδα τα τραγούδια φίλτατε Πάνο. Και καλή αντάμωση.

Στίχοι: Γιάννης Μιχαηλίδης, Μουσική: Χάρης Μιχαηλίδης
Επιμέλεια παραγωγής, ενορχήστρωση: Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης (Δραμαμίνη)

*Η φράση «Εγώ δεν ήμουνα αλήτης, αλήτη μ’ έκανες εσύ» είναι του Τάκη Μουσαφίρη.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καρύδας
Σενάριο: Πάνος Μουζουράκης, Κώστας Καρύδας
Διεύθυνση - Οργάνωση Παραγωγής: Φιλίτσα Βουλιώτη, Κώστας Καρύδας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Χριστοδουλου

Προγραμματισμός, κρουστά: Γιάννης Μιχαηλίδης
Φωνητικά, ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, μπάσο: Χάρης Μιχαηλίδης
Τρομπέτα: Δημήτρης Κατσίβελος
Σαξόφωνο: Χρήστος Κυριαζής

Φωτογραφία: NDP Photo Agency

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates