Δημήτρης Μητροπάνος - Μια σπάνια & ανέκδοτη ηχογράφηση

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ο Μητροπάνος τραγουδά την «Ομόνοια» του Νικολόπουλου και του Φώντα Λάδη.

Οι «Διαδρομές» του Νικολόπουλου και του Φώντα Λάδη


Ένας από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του Χρήστου Νικολόπουλου, που δυστυχώς, δεν γνώρισε ανάλογη αποδοχή, ήταν οι «Διαδρομές» σε στίχους Φώντα Λάδη. Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 2002 με 17 τραγούδια γραμμένα για δρόμους και γειτονιές της Αθήνας, ερμηνευμένα από τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μπάμπη Τσέρτο και τον Παύλο Κοντογιαννίδη, από ζωντανή ηχογράφηση συναυλίας που δόθηκε στη Λυρική Σκηνή στις 8 Απριλίου 2002. Συμμετείχε η Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Χαλκιά.

Ο Μητροπάνος τραγουδά την «Ομόνοια»


Από το 1981 μέχρι τη φυγή του, ο Δημήτρης Μητροπάνος ηχογράφησε 24 τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου σε πρώτη ή μεταγενέστερη εκτέλεση.

Σήμερα, 13 χρόνια μετά την πρώτη ηχογράφηση του κύκλου «Διαδρομές», ξανακούμε την «Ομόνοια» σε μια απρόβλεπτη, ανέκδοτη ηχογράφηση με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Χρήστο Νικολόπουλο στο μπουζούκι…

Το τραγούδι βρίσκεται στο cd με τις ανέκδοτες ηχογραφήσεις που συνοδεύει το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη με τη βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου με τίτλο «Η ζωή μου, τα τραγούδια μου» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αλκυών».

Σ’ αυτό το βιβλίο, που προετοιμάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, εκτός από τις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες της πορείας του Χρήστου Νικολόπουλου στο τραγούδι, συμπεριλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό και αποκαλυπτικό αρχειακό υλικό αλλά και ένα cd με ανέκδοτες ηχογραφήσεις - ντοκουμέντα με τους Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Μανώλη Μητσιά, Χάρις Αλεξίου, Πασχάλη Τερζή, Λεωνίδα Βελή, Κωνσταντίνα και Κώστα Μακεδόνα.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!