«Ήταν πέντε, ήταν έξι» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

(ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ – ΑΚΟΥΣΕ) Ένα νέο οπτικοποιημένο τραγούδι από το δίσκο «Σταύρος Κουγιουμτζής – Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο».
Ένας από τους ξεχωριστούς λαϊκούς ερμηνευτές, που «υπηρέτησε» και συνεχίζει να «υπηρετεί» το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή σε συναυλίες, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, τραγουδά ένα από τα «θρυλικά» τραγούδια του συνθέτη, σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, το «Ήταν πέντε, ήταν έξι», με τη συνοδεία της Χορωδίας Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη.

Το τραγούδι πρωτοηχογραφήθηκε το 1974 από τον Γιώργο Νταλάρα και κυκλοφόρησε στο δίσκο «Μικρές πολιτείες».

«Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο»

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που κυκλοφόρησε σε cd πριν από τρεις  μήνες, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του συνθέτη. Συμμετείχαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ο Μανώλης Χατζημανώλης ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Μαρία Κουγιουμτζή, η Χορωδία Νέων, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τους μουσικούς, ήταν υπεύθυνος για τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών και τη διδασκαλία της Χορωδίας Νέων και είχε την επιμέλεια παραγωγής. Η διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας έγινε από την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, ενώ φωνάρχες ήταν ο Κώστας Δημηνάκης και ο Γιώργος Καλογήρου.

Τα πλάνα από τη συναυλία προέρχονται από τη μετάδοσή της από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates