Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μέσα από 10 ξεχωριστά τραγούδια

Αν ενώσουμε χαρακτηριστικές στιγμές του Χρήστου Παπαδόπουλου στην τραγουδοποιία ίσως αντιληφθούμε καλύτερα το ξεχωριστό ειδικό του βάρος.
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι φίλος και συνοδοιπόρος, γι’ αυτό ίσως και οι εκτιμήσεις να μην είναι και αντικειμενικές, σε ένα «προσωπικό» σημείωμα.

Όμως αναμφισβήτητα μιλάμε για έναν ιδιαίτερο μουσικό και συνθέτη με δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Γαλουχημένος στο σχολειό των «Παιδιών από την Πάτρα» αλλά και «βουτηγμένος» στην έθνικ μουσική -όχι την πατροναρισμένη, αλλά την βαθιά και μεστά ουσιαστική- ο Χρήστος Παπαδόπουλος στην αυτόνομη διαδρομή που ακολούθησε κατάφερε να δώσει τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο και θεωρούνται πλέον διαχρονικά.

Και το σημαντικότερο, παραμένει μάχιμος σε όλα τα μέτωπα, και φλογισμένος καλλιτέχνης, που ακόμα μπορεί να δώσει πολλά πολύτιμα…

Για να παίξω με τους τίτλους, εν αρχή, το Αρχιπέλαγος, σε στίχους του γράφοντος με τον Πασχάλη Τερζή και τη Μαρίνα Μανωλάκου..

Και αφού μνημονεύσαμε, το σπουδαίο Πασχάλη Τερζή, να έρθουμε στα καινούργια του, με την εξαιρετική μπαλάντα «Να με θυμάσαι» σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη, που κυκλοφόρησε μέσα από το soundtrack της ταινίας «Ο Θησαυρός».

Η συνέχεια ανήκει στο «Φίλα με» με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Κι εδώ το δίδυμο Παπαδόπουλος – Μπαλαχούτης λειτούργησε αρμονικά. Κι αυτή η ερμηνεία του Σταμάτη…

Βέβαια, ο Παπαδόπουλος έχει καταθέσει μοναδικά δείγματα γραφής παντρεύοντας τι καταβολές του σε ένα προσωπικό μουσικό χωνευτήρι…

Ένα σπουδαίο ζεϊμπέκικο σε στίχους της Σώτιας Τσώτου με την ανεπανάληπτη ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου

«Είχα κάποτε μια αγάπη» σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους της Πόπης Πασβάντη με ερμηνευτή τον Κώστα Καραφώτη, Μέσα από το σήριαλ «Της αγάπης μαχαιριά» (2006/2007) του Στράτου Μαρκίδη, σε σενάριο της Υβόννης Μεταξάκη.

Να… επιστρέψουμε και πάλι στα δικά μας… Παπαδόπουλος & Μπαλαχούτης και «Αυτή η γη έχει φωνή» με τον πηγαίο Βασίλη Σκουλά και τον κελαριστό Αλέξανδρο Παρχαρίδη.

Ο Παπαδόπουλος δεν καταλαβαίνει από ταμπέλες και στεγανά… Οι στίχοι της Ελένης Γιαννατσούλια, ερμηνεύει ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Κάπως έτσι φτάνουμε στην «Εξαφάνιση» (2007-2009) σε σενάριο Άντας Γκουρμπαλή, Τάσου Λαμπροθανάση και σκηνοθεσία του Στράτου Μαρκίδη όπου ο Γιώργος Νταλάρας έγινε «Άνεμος» σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Γιώργου Σαρρή.

Ένας «Χωρισμός» σε μια παράξενη προκυμαία έγινε επίσης τίτλος τηλεοπτικής σειράς και γέννησε έναν ολόκληρο δίσκο.

*Σαν γραφιάς που καθιέρωσε το (+1) στη «ψηφιακή δημοσιογραφία δεν μπορώ να αρνηθώ στον πειρασμό να προσθέσω ένα απ’ τα καινούργια και πολύ ωραία του Χρήστου, σε στίχους ενός ακριβού φίλου… Γερό τραγούδι, πραγματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!