Το ζεϊμπέκικο του B.D. Foxmoor για τον Μάνο Ελευθερίου

Μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή στο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, στο Ηρώδειο.
«Παραπονεμένα λόγια», ένα από τα εμβληματικότερα και γνωστότερα τραγούδια των Μάνου Ελευθερίου & Γιάννη Μαρκόπουλου και αυτό που επιλέχθηκε για το φινάλε του μεγάλου αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 στο Ηρώδειο, στη μνήμη του σπουδαίου στιχουργού.

Η συμμετοχή του Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. Foxmoor των Active Member) ήταν -πάντα κατά την προσωπική μου εκτίμηση- η πιο ενδιαφέρουσα και, τελικά, συγκινητική του αφιερώματος, καθώς παρουσίασε ένα ολοκαίνουριο κομμάτι που έγραψε για τον Μάνο Ελευθερίου, «απαντώντας» με τον τρόπο του σε κάτι που του είχε πει ο στιχουργός (περισσότερα στην αναλυτικότερη καταγραφή που θα ακολουθήσει), αλλά χόρεψε κι ένα από καρδιάς ζεϊμπέκικο στη μνήμη του.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω τραγουδούν (αλφαβητικά): Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιχάλης Μυτακίδης, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού & Λάκης Χαλκιάς. Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης οι: Χρήστος Νικολόπουλος, Τάνια Τσανακλίδου & Μαρία Φαραντούρη.

Ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor) χορεύει και ο Μίλτος Πασχαλίδης του χτυπά παλαμάκια.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!