Onirama: «Τα Όνειρα Μας γίνανε στιγμές... Και μια γλυκιά απληστία…»

Οι Onirama ετοιμάζουν πυρετωδώς το live τους στο “Summer Nostos Festival” στις 21 Ιουνίου.

Έχοντας διαγράψει ήδη τη δική τους επιτυχημένη πορεία στην pop-rock σκηνή, διατηρούν την ικανότητα να σαγηνεύουν το πολυπληθές κοινό τους με τον δυναμισμό και τις προσεκτικές επιλογές του ρεπερτορίου τους.


Onirama με εφόδιο την καταλυτική αγάπη τους για την μουσική και την εξαιρετική σκηνική τους παρουσία, πετυχαίνουν να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου τους και να εξελίσσουν διαρκώς τον μουσικό πυρήνα της μπάντας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο τους (επιτυχημένο ήδη) single με τίτλο «Η Ζωή Μαζί Με Σένα». Την μουσική του τραγουδιού έχει γράψει ο ταλαντούχος Γιάννης Στίγκας και τους στίχους ο αναγνωρισμένος Νίκος Μωραΐτης.

Το «Η Ζωή Μαζί Με Σένα» αποτελεί προάγγελο του νέου τους album που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

Οι Onirama συνεχίζουν να ζουν έντονα το όνειρο που τους δημιούργησε, με νέα τραγούδια και ορμητικές ζωντανές εμφανίσεις.

Στις 21 Ιουνίου οι Οnirama πραγματοποιούν σημαντική live εμφάνιση στο “Summer Nostos Festival” που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο χώρο του κέντρου πολιτισμού.

Η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι για μια ακόμα φορά το live τους θα εξελιχθεί σε ένα ξέφρενο καλοκαιρινό πάρτι.

Με αφορμή αυτή την εμφάνιση οι Onirama απάντησαν στις ερωτήσεις μας:

«…Και στο μηδέν λέω δεν και συνεχίζω…». Είναι ο στίχος του Νίκου Μωραΐτη στο νέο σας τραγούδι που κυκλοφορεί με τίτλο «H ζωή μαζί με σένα». Είναι κομμάτι της φιλοσοφίας σας αυτή η άρνηση του μηδενισμού;
Από τη γέννησή της, η μπάντα έβλεπε τα πάντα από τη θετική τους πλευρά... Με ρομαντισμό και αισιοδοξία... Και στη μουσική και στη στάση της απέναντι στα πράγματα... Είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες αλλά δε το βάζουμε κάτω... Συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα Όνειρά Μας.

Μιλήστε μας για το πώς προέκυψε το νέο τραγούδι. Να περιμένουμε ολοκληρωμένο album σύντομα;
Αποτελεί το πρώτο δείγμα από τη νέα δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουμε. Είναι σε μουσική του Γιάννη Στίγκα και στίχους του Νίκου Μωραΐτη. Την παραγωγή του δίσκου έχει αναλάβει ο Γιώργος Κυβέλος. Σε αυτό το δίσκο επιλέξαμε να συνεργαστούμε με αρκετούς εξωτερικούς συντελεστές και δημιουργούς ώστε να αλλάξουν τα χρωματα στον καμβά αυτού του δίσκου. Είναι μεγάλη και σημαντική ανάγκη του καλλιτέχνη να αλλάζει. Αλλιώς «πεθαίνει».

Είστε στην πρώτη γραμμή της mainstream pop-rock σκηνής εδώ και καιρό. Πώς καταφέρνετε να διατηρείτε το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο;
Προσπαθούμε να μένουμε ενεργοί και να ακούμε το κοινό μας αλλά και να μην πέφτουμε στην παγίδα της επανάληψης. Σαν κάθε σκέψη θέλει καθημερινή δουλειά και ταυτόχρονα ειλικρίνεια και καλή επαφή με τον εαυτό σου.

Ποια είναι η κινητήρια δύναμή σας;
Η μουσική. Δεν θα υπήρχε ζωή χωρίς αυτή.
Onirama Promo Photo preview
Τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει στη μουσική σας τα τελευταία χρόνια; Έχετε προσθέσει κάποια νέα στοιχεία στα τραγούδια σας;
Προσπαθούμε σε κάθε τραγούδι. Σε κάθε νέα δισκογραφική δουλειά να προσθέτουμε ή να αλλάζουμε στοιχεία. Αυτό γίνεται είτε βασισμένο σε μία αναφορά ή απλά σε σχέση με το τι ακούμε... Μας αρέσει και μας εμπνέει εκείνο τον καιρό. Πότε όμως δε θέλουμε να χαθεί ο χαρακτήρας της μπάντας και η προσωπικότητα του καθενός.

Ένα από τα στοιχεία που σας χαρακτηρίζουν είναι ο ανεξάντλητος δυναμισμός σας στις live σας εμφανίσεις. Τι σημαίνει για εσάς η επαφή με το κοινό σας;
Είναι το πιο όμορφο και το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της δουλειάς. Χωρίς αυτό θα ήταν όλα μισά και άχρωμα. Πρόκειται για μια αμφίδρομη και δυναμική σχέση που με την πορεία γίνεται ευχάριστα εθιστική.

Στις 21 Ιουνίου, ημέρα αφιερωμένη στη μουσική παρεμπιπτόντως, εμφανίζεστε στο νέο μουσικό θεσμό της πόλης, το “Summer Nostos Festival” στο χώρο του κέντρου πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για τη διοργάνωση; Τι να περιμένουμε να ακούσουμε από εσάς εκείνο το βράδυ;
Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε την ευκαιρία να εμφανιστούμε στο συγκεκριμένο festival, το οποίο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος τιμά τον πολιτισμό και δίνει την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις δωρεάν. Εμείς θα παρουσιάσουμε μια σύντομη μουσική αναδρομή της πορείας μας με σκοπό να ταξιδέψει η ψυχή... Να ξεχάσει το μυαλό... Και Να χορέψει το σώμα.

Τελικά εκείνο το όνειρο (Onirama) που προκάλεσε τη δημιουργία του σχήματος πιστεύετε ότι έχει δικαιωθεί; Tι ονειρεύεστε για το μέλλον;
Θεωρούμε τους εαυτούς μας ευλογημένους καθώς η πραγματικότητα ξεπέρασε τις πιο τρελές μας προσδοκίες. Τα Όνειρα Μας γίνανε στιγμές... Και μια γλυκιά απληστία... Κάνουμε κι άλλα.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates