Στέφανος Κορκολής: «Ο Μητροπάνος εισέβαλε στη ζωή μου από μισάνοιχτο παντζούρι…»

Ο Στέφανος Κορκολής μιλά με θερμά λόγια για τον μεγάλο απόντα
29/05/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

Ο Στέφανος Κορκολής με αφορμή την κυκλοφορία έργου του «Θα ‘θελα αυτή τη μνήμη να την πω», σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη, με μελοποιημένα και συμφωνικά (ορχηστρικά) ποιήματα, μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο site bovary.gr.


Σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα που αναφέρεται στον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Δήμητρα Γαλάνη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη:

«Με τον Μητροπάνο συνέβη κάτι μαγικό. Εισέβαλε στη ζωή μου από μισάνοιχτο παντζούρι, όταν πολύ μικρός τον άκουσα από το απέναντι τρανζιστοράκι. Και ρώτησα τη μάνα μου ποιος τραγουδάει.

Μετά από χρόνια κάναμε πρώτα μια συνεργασία με τον Μητροπάνο και τον Μάριο Τόκα, που δεν θα ξεχάσω. Ντόμπρος, με χιούμορ, σαν ολάνθιστος κάμπος, καθαρός, αυτό ήταν ο Μητροπάνος.

Αργότερα κάναμε τον δικό μας δίσκο, με το «Σβήσε το Φεγγάρι», σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και το «Θες», αγαπημένο μας κομμάτι, σε στίχους Ρεβέκκας Ρούση, που έγινε επιτυχία έντεκα χρόνια μετά, με το διαφημιστικό κι αφού είχε φύγει από τη ζωή ο Μητροπάνος.

Ως τότε δεν το ήξερε ο κόσμος. Είχε προηγηθεί και η συμμετοχή του σε δικό μου δίσκο, κάτι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα, με το «Κάποιες φορές». Οι φωνητικές του χορδές ήταν προβολή της ψυχής του.

Η Δήμητρα Γαλάνη στις αρχές, ο Μητροπάνος και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μετά, αυτές είναι οι πιο δυνατές σχέσεις, χωρίς να θέλω να αδικήσω άλλους. Γιατί και με τον Νταλάρα έχουμε δυνατή σχέση αλλά δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάτι μαζί - του έχω γράψει τραγούδια, τότε με την Dulce Pontes.

Ημουν τυχερός στις επιλογές μου, και επιλεκτικός».

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!