10 + 1 γεγονότα για τον Frank Sinatra

Ένας μικρός φόρος τιμής στο σπουδαίο ερμηνευτή.

10 + 1 γεγονότα για τον Frank Sinatra και την καλλιτεχνική του πορεία.


Ο Francis Albert Sinatra γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, 1915 στην πόλη Hoboken του New Jersey και ήταν το μόνο παιδί των Ιταλών μεταναστών Natalie Catherine Garavente («Dolly») και Saverio Antonino Martino Sinatra («Marty»). Πέθανε σε ηλικία 82 ετών στις 14 Μαΐου 1998, έχοντας διαγράψει μια σπουδαία καριέρα που κράτησε παραπάνω από έξι δεκαετίες.

Ας δούμε κάποια γεγονότα της καλλιτεχνικής και όχι μόνο πορείας του Frank Sinatra, που τον χαρακτήρισαν.

1) Κινδύνευσε να πεθάνει κατά τη διάρκεια της γέννας - ο γιατρός προκάλεσε μια ουλή με λαβίδα και διάτρηση του τυμπάνου του, γεγονός που τον εξαίρεσε από το πλάνο του αμερικανικού στρατού για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1943, αφού χαρακτηρίστηκε «4F» - ιατρικά ακατάλληλος για υπηρεσία.

2) Εργάστηκε ως delivery boy στην εφημερίδα Observer Jersey και αργότερα στο ναυπηγείο Tiejent & Lang.

3) Συνελήφθη για αθέτηση υπόσχεσης (αποπλάνηση) το 1938, που τότε θεωρούνταν έγκλημα.

4) Παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του, Nancy Barbato, στις 4 Φεβρουαρίου 1939. Απέκτησε τρία παιδιά - Nancy Sinatra, Frank Sinatra Jr. και Tina Sinatra.

5) Προσκλήθηκε για πρώτη φορά στο Λευκό Οίκο το 1943 από τον Franklin D. Roosevelt. Ο Frank Sinatra υπήρξε μεγάλος θαυμαστής του προέδρου και κράτησε την πρόσκληση κορνιζαρισμένη στο σπίτι του στο New Jersey.

6) Προκάλεσε ταραχές κατά τη διάρκεια της γιορτής Columbus Day τον Οκτώβρη του 1944 - μαζική υστερία από δεκάδες χιλιάδες θαυμάστριες στη Νέα Υόρκη, που χρειάστηκαν την επέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθούν.

7) Ταξίδεψε στην Αβάνα της Κούβας το 1947, όπου φωτογραφήθηκε με τα μέλη της μαφίας Rocco και Joe Fischetti, παλιούς γνώριμους από τη γενέτειρά του, καθώς και τον Lucky Luciano. Αν και δε βρέθηκε ποτέ ένοχος για συμμετοχή σε δράσεις της μαφίας, η ιστορία θα τον ακολουθούσε σε όλη την καριέρα του.

8) Χρειάστηκε να πληρώσει λύτρα 240000 δολαρίων για την απελευθέρωση του τότε 19χρονου γιού του, Frank Jr., από απαγωγείς το 1963. Αφού κρατήθηκε για αρκετές μέρες, απελευθερώθηκε σώος, ενώ το FBI τελικά συνέλαβε τους απαγωγείς και επέστρεψε τα περισσότερα από τα λύτρα.

9) Έσπασε το Guinness World Record για το μεγαλύτερο ακροατήριο, όταν εμφανίστηκε μπροστά σε 175000 ανθρώπους στο Γήπεδο Maracanã του Rio de Janeiro το 1980, ενώ συνολικά έκανε πάνω από 1400 ηχογραφήσεις σε μια καριέρα 6 δεκαετιών, εμφανίστηκε σε πάνω από 60 ταινίες και έκανε την παραγωγή άλλων 8.

10) Υπάρχει ένας αστεροειδής με το όνομά του - Sinatra 7934 - ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1989.

11) Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Frank Sinatra διέθεσε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο.

Αν μη τι άλλο, ο Frank Sinatra «did it his way»!

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test933603181