Ιταλική ατμόσφαιρα με τον Μίμη τον σιδερά

(TRAILER & PHOTOS) Η ταινία της Λίνα Βερτμίλερ προσφέρει γέλιο και συγκίνηση 45 χρόνια μετά…
Μια ιδιαίτερη ταινία του 1972 στην πρώτη θέση, αυτή την εβδομάδα, που βαδίζει ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Ο «Μίμης ο σιδεράς» θέτει σεξουαλικά, πολιτικά και οικονομικά θέματα. Πρόκειται για μία πολύ  ενδιαφέρουσα, «ευρωπαϊκή» ταινία. Αφηγείται την ιστορία ενός εργάτη από το Νότο, που είναι διχασμένος ανάμεσα στην παράδοση και την πρόοδο.Μια ιδιαίτερη ταινία του 1972 στην πρώτη θέση, αυτή την εβδομάδα, που βαδίζει ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Ο «Μίμης ο σιδεράς» θέτει σεξουαλικά, πολιτικά και οικονομικά θέματα. Πρόκειται για μία πολύ  ενδιαφέρουσα, «ευρωπαϊκή» ταινία. Αφηγείται την ιστορία ενός εργάτη από το Νότο, που είναι διχασμένος ανάμεσα στην παράδοση και την πρόοδο.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη Σικελία. Ο ανθρακωρύχος Μίμης ψηφίζει τον υποψήφιο του Κομμουνιστικού Κόμματος και όχι τον εκλεκτό της Μαφίας, θεωρώντας ότι η ψήφος είναι μυστική. Μετά τις εκλογές, απολύεται και δεν μπορεί να βρει δουλειά στο χωριό του, το οποίο ελέγχεται από τη Μαφία. Αναγκαστικά εγκαταλείπει τη γυναίκα του και την οικογένειά του, για να αναζητήσει δουλειά στο Τορίνο. Εκεί γνωρίζει και ερωτεύεται τη Φιόρε και κάνουν μαζί ένα παιδί. Όμως δεν είναι έτοιμος να δεχθεί τα νέα κοινωνικά ήθη που επικρατούν στο βιομηχανικό βορρά και επιπλέον βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με τη Μαφία. Τελικά δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει πίσω στη Σικελία, όπου όμως θα πρέπει να κρατήσει την ζωή του στο Τορίνο κρυφή από όλους…

Μια πολυβραβευμένη κωμωδία, που προσφέρει όχι μόνο στιγμές γέλιου, αλλά δίνει και  ερεθίσματα προβληματισμού στο θεατή της, για τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες του σύγχρονου δυτικού κόσμου με τη διεισδυτική και επίκαιρη ματιά της Λίνα Βερτμίλερ που καταφέρνει να διατηρήσει μια μαγική ισορροπία ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό. Το δίδυμο Τζιανίνι - Μελάτο είναι απολαυστικό. 

Αν για κάποιο λόγο, δε θέλετε να δείτε το συγκεκριμένο φιλμ, καλύτερο από αυτά που κυκλοφόρούν αυτή την εβδομάδα στο σινεμά, είναι ένα ισπανικό αστυνομικό θρίλερ με τίτλο: «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει».

Στην ταινία αξίζουν οι ερμηνείες των ηθοποιών, ιδιαίτερα του Ρομπέρτο Άλαμο. Αν θέλετε να πάτε σινεμά, είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στις σύγχρονες ταινίες.  

Σκηνοθεσία: Λίνα Βερτμίλερ

Πρωταγωνιστούν: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Μαριαντζέλα Μελάτο,Τούρι Φέρο, Αγκοστίνα Μπέλι, Έλενα Φιόρε, Λουίτζι Ντιμπέρτι

Είδος: Κωμωδία, δράμα

Βαθμολογία: 8,9/10

Δείτε το trailer εδώ: 

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!