Έρευνα: Ποιες χώρες είναι πρώτες στο μέγεθος του στήθους

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
To World Data Info μαζεύει δεδομένα από όλο τον κόσμο δημιουργώντας ενδιαφέρουσε λίστες. Μετά τη λίστα με τα μεγέθη του πέους σε όλο τον κόσμο, το ίδιο μέσο έφτιαξε μια λίστα για τα μεγέθη στήθους ανά τον κόσμο.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν, όπως γράφουν είναι οι διαφορετικές ονομασίες μεγέθους και οι διαφορετικές κλίμακες που χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι διαφορετικά συστήματα μεγεθών παγκοσμίως, τα οποία αποτελούνται από αριθμούς και παρόμοια γράμματα. Επιπλέον, υπάρχουν κατασκευαστές που διαφοροποιούν και πάλι αυτά τα συστήματα για τα δικά τους προϊόντα. Για παράδειγμα, το αμερικανικό μέγεθος 34C αντιστοιχεί ήδη στο βρετανικό μέγεθος 34D και στο μέγεθος 75D της ΕΕ. Είναι 90D στη Γαλλία και 12C στην Αυστραλία. Η τσεχική ονομασία 2D είναι λίγο πιο εύκολο να διακριθεί οπτικά. Όλα αυτά τα μεγέθη αντιστοιχούν στις ίδιες διαστάσεις και επομένως οδηγούν ξανά και ξανά σε μπερδέματα.

Η έκπληξη στην κορυφή και η θέση της Ελλάδας

Μια τρόπον τινά έκπληξη φιλοξενείται στην κορυφή της λίστας καθώς πολλοί θα περίμεναν να δουν κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία ή τις ΗΠΑ, κάποια μεσογειακή χώρα ενδεχομένως. Ωστόσο την πρωτιά παίρνει στην συγκεκριμένη έρευνα η Νορβηγία με μέγθος «C-D» σε μέσο δείκτη μάζας σώματος 26.2. Ακολουθεί ακόμα μια έκπληξη, το Λουξεμβούργο, η Ισλανδία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία που καταγράφουν μέγεθος C, ενώ αυτό που τις κατατάσσει είναι ο δείκτης μάζας σώματος.


Όπως εξηγείται στην έρευνα το αυξημένο μέγεθος στήθους εμφανίζεται συχνά σε χώρες όπου η παχυσαρκία αποτελεί επίσης πρόβλημα. Για αυτό και παρουσιάζεται ο συγκεκριμένος δείκτης στον πίνακα. Σύμφωνα με το World Data Info ο γυναικείος μαστός αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από λιπώδη ιστό και αδένες. Το σχήμα των μαστών εξαρτάται επίσης όχι μόνο από γενετικούς παράγοντες, αλλά και από την περιεκτικότητα σε λίπος και τη σύνθεση του συνδετικού ιστού.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση της κατάταξης με μέγθος A-B σε ΔΜΣ 26.9, ούσα πάνω από την Βραζιλία, τη Χιλή, την Αργεντινή και την Ισπανία.


erevna.webp

Σε πολλές μελέτες, οι γυναίκες ρωτήθηκαν επίσης για το δικό τους μέγεθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση ήταν μόνο ενδεικτική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι απαντήσεις ήταν μάλλον φανταστικές και συχνά είχαν ελάχιστη σχέση με το πραγματικό μέγεθος. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για αυτό είναι ότι οι γυναίκες συχνά φορούν ένα σουτιέν που είναι πολύ μικρό με αντίστοιχα μεγαλύτερη ζώνη στο στήθος. Αυτό οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, ιδίως στις φτωχότερες χώρες. Στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εξειδικευμένων καταστημάτων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την κατάλληλη διαστασιολόγηση των μεγεθών ενδυμάτων.

Αντίθετα, έχει επανειλημμένα διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες στις ΗΠΑ αγοράζουν συχνά εμφανώς μεγαλύτερα σουτιέν με αντίστοιχα μικρότερες ζώνες στήθους (π.χ. 75E αντί για 80C). Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ορισμένες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες των ΗΠΑ έχουν μεγάλο στήθος.

Μικρά στήθη σε Αφρική και Ασία

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την εντυπωσιακή περιφερειακή κατανομή, ιδίως των μικρών μεγεθών, στην Κεντρική Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Από τη μία πλευρά, συχνά αναφέρεται μια γενετική αιτία. Οι γυναίκες σε αυτές τις υποηπείρους είναι γενικά μικρότερες και ελαφρύτερες. Μια μέση γυναίκα στη Νοτιοανατολική Ασία έχει ύψος περίπου 1,53 μ. και ζυγίζει λιγότερο από 55 κιλά. Στην Κεντρική Αφρική, οι γυναίκες με ύψος μικρότερο από 1,60 μ. και βάρος μικρότερο από 60 κιλά είναι επίσης πιο αδύνατες από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτό από μόνο του οδηγεί σε μια σύνδεση με τα τότε λογικά μικρότερα στήθη με τις ίδιες σωματικές αναλογίες.

Επιπλέον, υποτίθεται ότι υπάρχει μια περαιτέρω κλιματική σύνδεση. Σε ιδιαίτερα θερμές περιοχές, το σώμα καταναλώνει πολύ μεγαλύτερα ποσά ενέργειας για να δροσιστεί και να διατηρήσει τις λειτουργίες του σώματος σε ισορροπία. Ο μαστός αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του από λιπώδη ιστό, δηλαδή την αποθήκη ενέργειας του ίδιου του σώματος. Εάν η ενέργεια αποσυρθεί γρήγορα από το σώμα, δεν μπορεί να σχηματιστεί λιπώδης ιστός.

Τα στατιστικά στοιχεία του worlddata βασίζονται σε πολλές δεκάδες πηγές αν και τα προφανώς υπερβολικά στοιχεία για περίπου δώδεκα χώρες δεν αξιολογήθηκαν. Επιπλέον συμπεριλήφθηκαν και άλλες ανεξάρτητες έρευνες. Σχεδόν όλες οι πηγές έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είναι εν μέρει αντιφατικές μεταξύ τους. Το πρόβλημα προκύπτει επίσης από το γεγονός ότι τα διασταυρούμενα μεγέθη στηθόδεσμων (π.χ. 70C, 75B, 80A) συχνά θεωρούνται κατάλληλα, αλλά δεν αντιστοιχούν στο πραγματικό μέγεθος κυπέλλου. Αυτή η αξιολόγηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι επιστημονικά αξιόπιστη, αλλά προσφέρει μόνο μια κατά προσέγγιση διεθνή σύγκριση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!