Το «άγνωστο» βότανο: Αδυνατίζει, ρυθμίζει το σάκχαρο, προστατεύει την καρδιά

Θαυματουργό με παγκόσμια φήμη αλλά… σχετικά μικρή χρήση στην Ελλάδα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/12/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Νίκος Μπάτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πόσοι από… εμάς γνωρίζουν τη τριγωνέλλα.

Άλλα ονόματά της τριγωνίσκος και τήλι, τηντιλίδα, ντηντιλίδα, μοσχοσίταρο και τσιμένι.

Ένα βότανο με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας… και όχι μόνο για τον παστουρμά!

Η τριγωνέλλα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, σιδήρου, μαγνησίου και μαγγανίου καθώς και βιταμινών Α, Β6, C και φολικού οξέος.

Οι σπόροι της περιέχουν σαπωνίνες, ενώσεις με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές ενώ βοηθούν στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ακόμη η τριγωνέλλα βοηθά στην πέψη και ανακουφίζει όσους ταλαιπωρούνται από δυσπεψία και δυσκοιλιότητα, προάγοντας παράλληλα την παραγωγή πεπτικών ενζύμων και ενισχύοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών στο έντερο.

Την ίδια ώρα φυτικές ίνες της τριγωνέλλας δημιουργούν αίσθημα πληρότητας, μειώνοντας την ανάγκη του οργανισμού για πρόσληψη τροφής.

Επιπλέον δεσμεύουν τη χοληστερόλη στο πεπτικό σύστημα, εμποδίζοντας την απορρόφησή της και προωθώντας την αποβολή της.

Τέλος η τριγωνέλλα η τριγωνέλλα μπορεί να διεγείρει τους γαλακτοφόρους πόρους και να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες.

Βάλτε λοιπόν την τριγωνέλλα στη διατροφή σας. Οι σπόροι και τα φύλλα της δίνουν ξεχωριστή γεύση σε μαγειρευτά και σαλάτες ενώ διατίθενται και συμπληρώματά της σε διάφορες μορφές.

Η τριγωνέλλα μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε διάφορα πιάτα. Οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα, ή τα φύλλα τριγωνέλλας μπορούν να προσθέσουν μια μοναδική γεύση σε σαλάτες και βραστά. Επιπλέον, τριγωνέλλας για όσους προτιμούν μια βολική επιλογή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!