Στην εποχή μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιορίζουν το κόκκινο κρέας από τη διατροφή τους, ενώ οι επιστήμονες εξακολουθούν να διχάζονται για τις «βλαβερές» επιπτώσεις της κρεατοφαγίας στον οργανισμό μας.
Όμως, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος χορτοφάγος για να υιοθετήσει μια διατροφή πιο πλούσια σε λαχανικά, καθώς οι βιταμίνες που περιέχουν ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ενυδατώνουν τον οργανισμό εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν – με δυο λόγια υγεία και ομορφιά μαζί!
Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι κατανάλωσης λαχανικών είναι ωμά ή βραστά ή γιαχνί ή στον ατμό, αλλά τα περισσότερα λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας μπορούν εύκολα να γίνουν και ψητά (στην ψησταριά) με πολύ λίγες θερμίδες και πάρα πολλή νοστιμιά!
Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε:
Μανιτάρια
Μελιτζάνα
Καλαμπόκι
Κολοκύθι
Ντομάτα
Πατάτα
Κρεμμύδι
Σπαράγγια
Αβοκάντο
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μία ελαφριά σως βαλσαμικού ξυδιού και … καλή σας όρεξη!
Όμως, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος χορτοφάγος για να υιοθετήσει μια διατροφή πιο πλούσια σε λαχανικά, καθώς οι βιταμίνες που περιέχουν ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ενυδατώνουν τον οργανισμό εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν – με δυο λόγια υγεία και ομορφιά μαζί!
Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι κατανάλωσης λαχανικών είναι ωμά ή βραστά ή γιαχνί ή στον ατμό, αλλά τα περισσότερα λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας μπορούν εύκολα να γίνουν και ψητά (στην ψησταριά) με πολύ λίγες θερμίδες και πάρα πολλή νοστιμιά!
Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε:
Μανιτάρια
Μελιτζάνα
Καλαμπόκι
Κολοκύθι
Ντομάτα
Πατάτα
Κρεμμύδι
Σπαράγγια
Αβοκάντο
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μία ελαφριά σως βαλσαμικού ξυδιού και … καλή σας όρεξη!