Μπορεί η μουσική να βοηθά στην ωρίμανση του κρασιού;

Δοκιμάστηκε ήδη σε 100 φιάλες Cabernet Sauvignon
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Είναι γνωστό ότι ένας από τους παράγοντες ωρίμανσης του κρασιού είναι η διαύγαση του ιζήματος και το πόσο γρήγορα καθιζάνει με την πάροδο του χρόνου.

Μερικές συχνότητες μπορούν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης, επηρεάζοντας σημαντικά τα αρώματα και τη γεύση του κρασιού.

Η εταιρεία μουσικών παραγωγών «SoStereo» εγκαινιάζοντας το «Wine Club» της συνεργάζεται με ένα Rock ντουέτο, τους Wolves, για να προσθέσει γλυκύτητα και οξύτητα σε περιορισμένες φιάλες κόκκινου κρασιού ποικιλίας Cabernet Sauvignon.

Η πρώτη δοκιμή έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και οι 100 πρώτες φιάλες που ωρίμασαν με τη βοήθεια της μουσικής μοιράστηκαν σε επιλεγμένους πελάτες;.

Η εταιρεία «SoStereo» σκοπεύει να συνεχίσει τα πειράματα και να προσλάβει εξειδικευμένο sommelier, ο οποίος να επιλέγει και να επιμελείται τη μουσική που θα παίζουν στα κρασιά.

Όταν ολοκληρωθεί το project της μουσικής ωρίμανσης των κρασιών, στα επόμενα σχέδιά τους είναι η δοκιμή της επίδρασης της μουσικής στην ωρίμανση των τυριών και της μπύρας.

Δείτε το σχετικό video με τα κρασιά να ωριμάζουν σε συχνότητες της μουσικής:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!