Τα τραγούδια της έναρξης: Βιτάλη & Τσακνής στις «Γραμμές»

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Το τραγούδι της έναρξης των παραστάσεων στις «Γραμμές» το 2002.

«Ένας χειμώνας για δυο»


Η αποδοχή που γνώρισε από την πρώτη στιγμή η νέα μας στήλη με τα «Τραγούδια της έναρξης» των παραστάσεων, μας «υποχρεώνει» να συνεχίσουμε, παρουσιάζοντας σήμερα μια συνεργασία που ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2002, όταν, μετά από πρόταση της ερμηνεύτριας, η Ελένη Βιτάλη με τον Διονύση Τσακνή συναντήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στη μουσική σκηνή «Γραμμές» στον Βοτανικό.

Οι παραστάσεις που διήρκησαν μέχρι τα τέλη του Μάρτη, ξεκινούσαν με ένα ντουέτο με τίτλο «Ένας χειμώνας για δυο» σε μουσική και στίχους του Τσακνή, που γράφτηκε ειδικά για την περίπτωση, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή σε ένα cd single από τη Nitro Music.
tsaankonsvitalipso.jpg
Η ενορχήστρωση ήταν του Διονύση Τσακνή και στην ηχογράφηση έπαιξαν οι μουσικοί: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρες), Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο), Νίκος Καλαντζάκος (keyboards) και Ηλίας Παρασκευόπουλος (τύμπανα).

Στο cd single, εκτός από το «Ένας χειμώνας για δυο», η Ελένη Βιτάλη τραγούδησε το «Ώρες σιωπής» (ή «Φταίνε τα τραγούδια») του Διονύση Τσακνή, ενώ ο τραγουδοποιός παρουσίασε τη δική του εκδοχή στο «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» του Νότη Μαυρουδή και του Τάσου Σαμαρτζή. Η ενορχήστρωση και στα δυο τραγούδια ήταν του Δημήτρη Θεοχάρη. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Studio Workshop από τον Σωτήρη Εγκολφόπουλο.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!