Ποιοι άντρες κάνουν τις γυναίκες ευτυχισμένες;

Το συμπέρασμα είναι απίστευτο, η έρευνα όμως είναι σοβαρή και αληθινή.

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα πραγματοποίησε έρευνα για να διαπιστώσει ποιοι άντρες κάνουν τελικά ευτυχισμένες τις γυναίκες.


Οι ερευνητές μελέτησαν τις συμπεριφορές 113 ζευγαριών που μετρούσαν μόλις λίγες εβδομάδες ύπαρξης.

Παρατήρησαν την εξωτερική τους εμφάνιση και τον καθημερινό τρόπο ζωής τους. Στη συνέχεια τους έδωσαν ερωτηματολόγια όπου οι συμμετέχοντες καλούνταν να τοποθετηθούν σχετικά με το πόσο πολύ επιδίωκαν να διατηρούνται σε φόρμα και να παραμένουν ελκυστικοί.

Η επικεφαλής της έρευνας και διδακτορική φοιτήτρια, Tania Reynolds αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι το να έχει μια γυναίκα ένα σύντροφο λιγότερο ελκυστικό από εκείνη, προσφέρει την άνεση να χαλαρώσει ως προς την εξωτερική εμφάνιση. Αντιθέτως, μια γυναίκα που έχει δίπλα της ένα σαφώς πιο όμορφο άντρα, τότε εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά».

Εκεί πάει φαίνεται αυτό που λέει ο λαός: «Μα καλά τι του βρήκε;»

Οι γυναίκες που είχαν σχέση με όμορφους άντρες, ήταν πιο πιθανόν να αναφέρουν ότι πρόσεχαν πολύ τη διατροφή τους, είχαν εμμονή με τη γυμναστική και είχαν αρκετό άγχος για την εξωτερική τους εμφάνιση και για την εικόνα που είχαν στα μάτια του συντρόφου τους.

Γιατί όπως επισημαίνει και η ερευνήτρια:

«Tο να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή και να προσέχεις το σώμα σου, σίγουρα βοηθά την καλή υγεία μας, αλλά απέχει κατά πολύ από το να πιέζουμε τον εαυτό μας σε μόνιμη βάση να στερείται πράγματα για να δείχνουμε όμορφοι».

Η έρευνα έδειξε επίσης πως στις περιπτώσεις όπου ο άντρας ήταν λιγότερο ελκυστικός, έτεινε να αντισταθμίζει αυτή την «έλλειψη» με πράξεις όπως δώρα, περισσότερη ενασχόληση με τη σύντροφό του στο κρεβάτι και συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού. Ήταν πιο αφοσιωμένος στη σχέση και είχε ως προτεραιότητα να ευχαριστήσει τη σύντροφό του.

Γι’ αυτό μην απορείτε: «Κάτι έβλεπε… και κάτι του βρήκε»

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!