Σταύρος Κουγιουμτζής - Οι πρώτες παρουσιάσεις των «Ύμνων»

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - 1998) Στις 12 Ιουνίου 1997 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η πρεμιέρα του έργου του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων»
με τη μελοποίηση μιας σειράς εκκλησιαστικών ψαλμών και ύμνων, με ερμηνευτές τον Γιώργο Νταλάρα, την Αιμιλία Κουγιουμτζή, τον Δημήτρη Καταλειφό, ως αφηγητή, την «Καμεράτα» - ορχήστρα των φίλων της μουσικής- υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και τη χορωδία «Fons Musicalis» υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου του 1998, το έργο παρουσιάστηκε σε μια μεγάλη συναυλία στο Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του ηθοποιού Δημήτρη Καρέλλη ως αφηγητή, και των χορωδιών του πολιτιστικού σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη. Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε και το cd με τη ζωντανή ηχογράφηση των συναυλιών από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η «Βόλτα» του Σταύρου Κουγιουμτζή


Με αφορμή τη συναυλία της Θεσσαλονίκης και την κυκλοφορία του δίσκου, τη Μεγάλη Εβδομάδα του 1998, γυρίστηκε, σε επιμέλεια και παρουσίαση του Γιάννη Τσολακίδη, ένα από τα επεισόδια της εκπομπής «Βόλτα» της κρατικής τηλεόρασης, με καλεσμένο τον Σταύρο Κουγιουμτζή. Εκτός από τη συνέντευξη του Κουγιουμτζή, στη διάρκεια της εκπομπής, που προβλήθηκε το Πάσχα της ίδιας χρονιάς (19 Απριλίου τότε), παρουσιάστηκαν πλάνα από τις πρόβες και τις συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και στο Παλαί ντε Σπορ, καθώς και μικρή συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα για τον Σταύρο Κουγιουμτζή. Η σκηνοθεσία ήταν του Στέργιου Μήττα και πρέπει να σημειώσω πως από τη συγκεκριμένη εκπομπή «παρέλασαν» οι περισσότεροι από τους σημαντικούς του ελληνικού τραγουδιού…

Στο video έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!