Παντελής Θαλασσινός: «Όταν γράφω τραγούδια δεν τα υποβάλλω για σύγκριση ούτε για κρίση»

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Ο Παντελής Θαλασσινός σε μια από τις σημαντικότερες μουσικές εκπομπές στην ΕΡΤ το 1998.
Παντελής Θαλασσινός: «Όταν γράφω τραγούδια δεν τα υποβάλλω για σύγκριση ούτε για κρίση» Φωτογραφία: Γιώργος Σπανός

Σαν σήμερα…


Στις 11 Ιουνίου του 1958 γεννήθηκε στον Πειραιά ο Παντελής Θαλασσινός.

Μπήκε στη δισκογραφία 29 χρόνια μετά, συμμετέχοντας σε μια συλλογή μεγάλων επιτυχιών, με τίτλο «Non stop dancing», όπου μαζί με τον Γιάννη Νικολάου και τον Περικλή Ματσούκα τραγούδησαν το «Ρίτα Ριτάκι» του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα και το «Καλοκαιράκι» του Νίκου Πορτοκάλογλου και των «Φατμέ».

Ο Παντελής Θαλασσινός στην «Αυλαία»


Μια δεκαετία μετά, ο καθιερωμένος πλέον, Παντελής Θαλασσινός εμφανίσθηκε σε μια από τις σημαντικότερες μουσικές εκπομπές, την «Αυλαία», που παρουσίαζε στην ΕΤ 1 ο Γιώργος Κυβέλος.

Ήταν η εποχή της κυκλοφορίας του δίσκου «Ένα κρυμμένο αχ», με δώδεκα τραγούδια σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου, Ηλία Κατσούλη, Βαγγέλη Βελώνια, Λίτσας Μπεσκάκη και του ίδιου του Παντελή Θαλασσινού.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παιδικά χρόνια του Παντελή Θαλασσινού στη Χίο, η διαδρομή του με τον Γιάννη Νικολάου και τους «Λαθρεπιβάτες», η κομβική συνεργασία του με τον Ηλία Κατσούλη, οι συμπράξεις του με τραγουδιστές όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και άλλοι, ο τρόπος με τους οποίους επιλέγει τους μουσικούς, οι επιρροές από τους παλαιότερους συνθέτες, αλλά και τα τραγούδια των άλλων δημιουργών που τραγουδά στα προγράμματά του, όπως η περίφημη «Ελισσώ» του Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ακούστηκε στην εκπομπή, ανάμεσα στα δικά του τραγούδια.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video, ήταν του Θάνου Χρυσοβέργη. (Για τεχνικούς λόγους λείπουν τα τραγούδια «Πόνος άπονος», «Κήποι με νερά» και «Εισιτήριο στην τσέπη σου»).

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!