Ανέκδοτος Βαρδής με Χάρις Αλεξίου & Λιζέτα Νικολάου

(ΑΚΟΥΣΕ – ΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ) Ανοίγοντας τον υπολογιστή, πριν από 2-3 μέρες, διαπίστωσα πως, στο mail μου με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη.
Ο καλός και πάντα γενναιόδωρος φίλος Μωυσής Ασέρ (τραγουδοποιός και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας «Καθρέφτης»), μου έστειλε μια σπάνια εκπομπή-ντοκουμέντο της Σοφίας Μιχαλίτση, με καλεσμένο τον Αντώνη Βαρδή, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Μαζί κι ένα σημείωμα του, που έγραφε τα εξής: Όταν πληροφορήθηκα ότι ο Αντώνης Βαρδής έφυγε από τη ζωή, θυμήθηκα ότι σε μια ξεχασμένη κασέτα είχα κρατήσει ραδιοφωνική εκπομπή με τον ίδιο να παίζει, να τραγουδάει και να παρουσιάζει τα τραγούδια του. Ήταν στο Β’ πρόγραμμα στα τέλη του ‘70 (μάλλον ‘79). Έψαξα, βρήκα την κασέτα και ένα κασετόφωνο για να την αντιγράψω.

Από τις ηχογραφήσεις των τεσσάρων τραγουδιών που έκανε ειδικά για την εκπομπή, ξεχωρίζουν το «Ήρθες νύχτα» με την Λιζέτα Νικολάου σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη (που κυκλοφόρησε αργότερα στο δίσκο της τραγουδίστριας «Σ’ αγάπησα, μ’ αγάπησες»)…

…αλλά και ένα  τραγούδι με την Χαρούλα Αλεξίου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

«Άγρυπνε αγέρα...»  ο πρώτος του στίχος με  θεματολογία εθνικής συμφιλίωσης και αρκετά «δραματική» εξέλιξη. Παρόλα αυτά παραμένει ένα πολύ ενδιαφέρον τραγούδι, αν σκεφτεί κανείς και την εποχή που γράφτηκε…

Μωυσή σε ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για τα σπάνια ντοκουμέντα και την απλοχεριά σου…
3

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!