Τζίτζι Μπουφόν – Ζινεντίν Ζιντάν: Πρωταγωνιστές του ίδιου ποδοσφαιρικού δράματος

(VIDEO) Το ποδόσφαιρο δημιουργεί αξέχαστες ανθρώπινες ιστορίες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Το ποδόσφαιρο δημιουργεί αξέχαστες ανθρώπινες ιστορίες. Η Γιουβέντους είχε φτάσει μια ανάσα από το θαύμα.


Είχε ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 του πρώτου αγώνα με την Ρεάλ και απείχε μόλις 30 δευτερόλεπτα από την παράταση.

Ο επιπόλαιος εκφωνητής προεξοφλούσε ότι τίποτα σημαντικό δε θα μπορούσε να συμβεί και τότε…δημιουργείται μια φάση από αυτές που γράφουν αξέχαστες ποδοσφαιρικές ιστορίες και επιβεβαιώνουν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ο βασιλιάς των σπορ, αλλά και πεδίο εξέλιξης ανθρώπινων δραμάτων.

Ο Βρετανός διαιτητής σφυρίζει ένα (επιεικώς) αμφισβητούμενο πέναλτι και προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες του αρχηγού Τζίτζι Μπουφόν. Αυτό το ξέσπασμα του κορυφαίου τερματοφύλακα είχε σαν αποτέλεσμα την αποβολή του στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ένδοξης καριέρας του.

Ο μεγάλος Γκάρι Λίνεκερ σχολίασε:
 
«Το να αποβάλεις τον Μπουφόν στο τελευταίο ευρωπαϊκό του παιχνίδι είναι σαν να πυροβολείς τον Μπάμπι το ελαφάκι!»

Εδώ έρχεται να προστεθεί και μια άλλη ανθρώπινη ποδοσφαιρική ιστορία που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη των απανταχού εραστών της στρογγυλής θεάς.
img 660 442 real madri 1494488046dane
Ο προπονητής της Ρεάλ και εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας Ζινεντίν ΖΙντάν είχε κλείσει την καριέρα του με μια αποβολή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου του 2006 ενάντια στην Ιταλία που υπαρχηγός της ήταν ο Μπουφόν!

Η αποβολή του τότε είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει η Γαλλία κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του τροπαίου και ο Μπουφόν να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ίσως τελικά οι μεγάλοι παίκτες να είναι μοιραίο να αποχωρούν με δραματικό τρόπο και όχι αθόρυβα όπως οι κοινοί θνητοί όταν βγαίνουν στην σύνταξη.

Το ποδόσφαιρο παραμένει ένα λαοφιλές θέατρο ανθρώπινων ονείρων, αυτών που εκπληρώνονται αλλά και κάποιων που ματαιώνονται.

Εδώ ο Τζίτζι Μπουφόν βλέπει την πρώτη κόκκινη κάρτα της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους, με τον Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αποβολή του Ζιντάν το 2006

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!