Βραβεία MAD & trap τσαμπουκάδες

Τώρα που κατακάθισε η σκόνη, μερικές σκέψεις για όλο αυτό το απαράδεκτο συμβάν
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/07/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Νίκος Μουρατίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξαφνικά όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει στην Ελλάδα trap μουσική σκηνή, με “καλλιτέχνες”, οπαδούς, μπράβους, παρδαλά ρούχα, πολλά ψεύτικα κοσμήματα και πολλά - πάαααααααααρα πολλά τατουάζ.

Ένας είδος εντελώς εκτός της Ελληνικής κουλτούρας – που σώνει και καλά θέλουν να μας το “φορέσουν”, κι ας μην μας ταιριάζει.
lamanif main
Εμείς που δεν είμαστε ανήλικοι, δεν είμαστε έφηβοι, δεν παρακολουθούμε το Tik Tok και το Mad, ξαφνικά στις τηλεοράσεις μας είδαμε σε μια εκδήλωση βραβείων να υπάρχουν βιαιοπραγίες, να πέφτει ξύλο δηλαδή – να επεμβαίνουν φουσκωτοί μπράβοι, να διακόπτεται το πρόγραμμα, να φυγαδεύεται η Έλενα Παπαρίζου… κτλ. κτλ.

Έχω πάει αρκετές φορές στο παρελθόν στην απονομή των βραβείων MAD και στο θέατρο των Βράχων και στο Tae Kwon Do, έχω απονείμει και βραβεία δυο-τρεις φορές. Για μας που είμασταν στην δισκογραφία ή στα ΜΜΕ τα βραβεία του MAD, ήταν μια δροσερή ανάλαφρη ανάσα, μια pop μουσική γιορτή για να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Και που φτάσαμε; Όχι μόνο να παίζουν και να μας πετάνε στην μούρη όλους αυτούς τους trappers, αλλά να τους βραβεύουν κιόλας – με μεγάλο χορηγό την ΔΕΗ!

Να βραβεύουν αυτήν την υποτιθέμενη μουσική που μιλάει για τσαμπουκάδες, που προβάλλει ναρκωτικά, που προάγει τη βία, που μιλάει για το πόσο γ@μ@το είναι να έχεις όπλα και να πυροβολείς όποιον δεν γουστάρεις τη μάπα του.
snik trap ypotimisi gynaikvn one of us
Για τις γυναίκες δεν το συζητάω... Πόρνες τις ανεβάζουν, πουτ@νες τις κατεβάζουν.

- Και άμα λάχει τρώνε και καμιά σφαλιάρα, διότι ως γνωστόν "όλες θέλετε π@@τσο και ξύλο".

Και μετά η κοινωνία αναρωτιέται για την σχολική βία, το bullying, για τα 13χρονα που κάνουν χασίσια, και για ανήλικους που φτιάχνουν συμμορίες και ονειρεύονται να κάνουν τατουάζ μανίκι.

Αυτά τα -ας πούμε- τραγούδια που προβάλει το Mad, το Tik Tok και κάποιες δισκογραφικές εταιρίες – οδήγησαν στα βίαια γεγονότα που είδαμε. Βία μπροστά σε χιλιάδες παιδιά και εφήβους. Ένα θλιβερό show, ορισμένων τραμπούκων χωρίς καμία μουσική παιδεία – να πλακώνονται στο ξύλο σε μια υποτιθέμενη γιορτή της μουσικής. Ο Snik και ο Light, λέει, φαίνεται ότι αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στα MAD VMA 2022, μαζί με τους μπράβους τους να έρχονται στα χέρια και να χαλούν την εκδήλωση, η οποία διακόπηκε για αρκετά λεπτά. Ναι, όλοι αυτοί κυκλοφορούν με μπράβους. Το έχετε ξαναδεί αυτό;
OGE
Και η πλάκα είναι πως στην εκδήλωση ήταν και κάποιοι παλαίμαχοι pop star που τώρα είναι 40αρηδες και 50αρηδες – οι οποίοι όπως είναι φυσικό φρίκαραν και έφυγαν τρέχοντας. Το show όμως συνέχισε. Αφού έγιναν όλα αυτά, αντί να πετάξουν έξω κλοτσηδόν τους trappers, ο άλλος τραγούδησε κανονικά μετά και ζήταγε συγνώμες και χτυπιόταν ότι "εμείς δεν είμαστε έτσι".
Screenshot 20220120 173357 Gmail 763x1024
Ναι ρε φίλε, έτσι είστε. Γιατί εσείς τραγουδάτε…

- "τη δικιά σου παίρνουμε gangbang (=παρτούζα)".
- "πουτάνα δεν παίρνω ποτέ σοβαρά, έτσι μου ‘πε η μαμά".
- "κούνα την κ@λαρα κι ακολούθα τον πελώριο".
- "είστε όλες τα ίδια, όλες σας θέλετε χλίδες κι αρχ@δια".

Ο σεξισμός και το νταηλίκι είναι παντού γύρω μας και τα ΜΜΕ το παίζουν σοκαρισμένα. Δεν το είχαν πάρει – λέει – είδηση.

Και για να τελειώνουμε: Δεν μας αρέσει η trap μουσική, δεν την χορεύουμε στα club, δεν την ακούμε στο αυτοκίνητο, δεν της δίνουμε δημοσιότητα και το πιο βασικό – ΔΕΝ την βραβεύουμε!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!