Μαίρη Χρονοπούλου: Ο καλλιτεχνικός κόσμος την αποχαιρετά

«Μια Ψυχή που ταλαιπωρήθηκε όσο λίγες και που φώτισε τις καρδιές μας, πάει τώρα να φωτίσει και το Σύμπαν»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/10/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του και ένα συγκινητικό αντίο στην μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών.

Ενας άνθρωπος που έζησε για πολλά χρόνια στο πλευρό της Μαίρης Χρονοπούλου, ήταν ο Νίκος Σταγόπουλος.

Ο ηθοποιός ήταν ζευγάρι με την αείμνηστη ηθοποιό, για την οποία βγήκε να μιλήσει στην ΕΡΤ και δεν άντεξε... 

Μιλώντας για την Χρονοπούλου θέλησε να της αφιερώσει ένα τραγούδι το οποίο ήταν το αγαπημένο της και μιλώντας γι’ αυτήν λύγισε, κάνοντας και την Νάνσυ Ζαμπέτογλου να δακρύσει.

«Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ζητήσω συγγνώμη από όλες τις άλλες εκπομπές και τα κανάλια γιατί ομολογώ ότι με τίμησαν και με έχουν καλέσει όλοι. Επέλεξα εσάς, ξέχωρα ότι είστε στο κρατικό κανάλι, γιατί σας συμπαθούσε ιδιαίτερα. Θα ήθελα μόνο σαν επίλογο να της αφιερώσω ένα τραγούδι γιατί την είχαμε συζητήσει αυτή την στιγμή» είπε αρχικά

«Κάποια στιγμή ξέραμε ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα. Μάλιστα, εγώ της έλεγα πως “θα φύγω πρώτος, μην ανησυχείς”. Με είχε παρακαλέσει, όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, να της βάλω ένα τραγούδι. Το “Άγγελος, αρχάγγελος” του Δημήτρη Μητροπάνου γιατί η Μαίρη ήταν μάγκας και σαν μάγκας ήθελε να φύγει πάνω απ’ όλα» πρόσθεσε ο Σταγόπουλος που ήταν αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό, αλλά και μετά τον χωρισμό τους είχαν εξαιρετικές σχέσεις.

«Της άρεσε αυτό το τραγούδι, της άρεσε. Μέσα στα λόγια του θα βρείτε πολλά. Δεν ήθελα τόσο να το κοινοποιήσω όσο να της το κάνω πράξη. Να είσαι κοντά μου εκείνη την ώρα, να πιείς ένα κρασάκι, να καπνίσεις ένα τσιγάρο και να μου βάλεις αυτό το τραγούδι, είχε πει» πρόσθεσε, με τρεμάμενη φωνή και ξεσπώντας σε δάκρυα, για να συγκινήσει και την παρουσιάστρια του «Στούντιο 4».

Σωτήρης Τσαφούλιας

Με μια ανάρτηση που συγκλονίζει θέλησε να αποχαιρετήσει τη σπουδαία ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, θέλοντας να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη συνεργασία τους.

«Μια Ψυχή που ταλαιπωρήθηκε όσο λίγες και που φώτισε τις καρδιές μας, πάει τώρα να φωτίσει και το Σύμπαν. Κάνε αυτό που ξέρεις και μπορείς. Πέτα και λάμψε. Μόνο ευγνωμοσύνη», ήταν το μήνυμα που συνόδευε την ανάρτησή του.

Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε εμφανιστεί τελευταία φορά στον τρίτο κύκλο της σειράς, «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, όπου είχε υποδυθεί μια γυναίκα του υποκόσμου.




Ζωζώ Σαπουντζάκη

Με ένα συγκινητικό βίντεο που ανέβασε στο Instagram, η Ζωζώ Σαπουντζάκη “αποχαιρέτησε” τη Μαίρη Χρονοπούλου, που έφυγε χθες (06.10.2023) από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη θέλησε να αποχαιρετήσει τη Μαίρη Χρονοπούλου με ένα συγκινητικό βίντεο από ένα ταβερνάκι που είχαν βγει με φίλους. Εκεί τραγουδούσαν το «Ακόμα ένα ποτηράκι».

«Ακόμα Ένα Ποτηράκι μου τραγουδούσες γλυκιά μου Μαίρη….. Μόνο που τώρα το ποτηράκι είναι πολύ πικρό για εμένα και για όλους μας! Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μου. Ήσουν, είσαι και θα είσαι Μια Κυρία του Ελληνικού θεάτρου και Κινηματογράφου. Σ ΑΓΑΠΩ ΜΑΙΡΗ ΜΟΥ ζήσαμε πολλά Μαζί και σου υπόσχομαι Εμείς οι Δύο δε θα χαθούμε ΠΟΤΕ» έγραψε η Ζωζώ Σαπουντζάκη.



Γιάννης Στάνγκογλου

Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για τη γνωριμία του με τη Μαίρη Χρονοπούλου.

Όπως είπε, γνωρίστηκε με τη Μαίρη Χρονοπούλου πέρσι στο σπίτι της, όπου έκαναν τα γυρίσματα για τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» και όπως είπε, από την πρώτη στιγμή «κόλλησαν».

«Η Μαίρη ήρθε στο θέατρο και με είδε, βγήκαμε αρκετές φορές μαζί μέχρι τις 4-5 τα ξημερώματα. Χάρηκα πολύ που τη γνώρισα και στεναχωριέμαι που χάθηκε έτσι, χωρίς να προλάβω να την χαιρετήσω. Θα την κρατήσω μέσα μου ως έναν ζωντανό άνθρωπο με εξαιρετικό μυαλό, σπίθα, φωτιά και τρομερές εμπειρίες. Είπαμε πολλά μεταξύ μας και η λύπη είναι μεγάλη».

Όπως είπε ο ηθοποιός, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε πολύ χιούμορ, αλλά αντιλαμβανόταν και το χιούμορ των άλλων.

«Στα γενέθλιά μου είχαμε πάει στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και καθόμουν δίπλα της. Μου έλεγε ψιθυριστά “εγώ πάντα σιχαινόμουν τον ανδρικό ιδρώτα, με εσένα δεν ξέρω τι συμβαίνει”. Θυμάμαι τη ζωντάνια της. Για εμένα είναι ένα μάθημα ζωής η γνωριμία μου μαζί της. Μου είχε δώσει πολλές συμβουλές για τη δουλειά μου. Μου έλεγε τι να προσέξω. Κάναμε πολλές κουβέντες για την υποκριτική και για πολλά άλλα. Ήταν πάντα “to the point”».


Άννα Βίσση


Το βράδυ της Παρασκευής (06.10.2023) η Άννα Βίσση θέλησε να αφιερώσει στη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου ένα τραγούδι που σημαίνει πολλά για εκείνη. Με τον τρόπο αυτό αποχαιρέτισε τη Μαίρη Χρονοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συναυλίας της στο Ηρώδειο, η Άννα Βίσση αναφέρθηκε στην ιστορία πίσω από το τραγούδι «Ελένη», το οποίο και αφιέρωσε στη Μαίρη Χρονοπούλου.

Το τραγούδι είναι γραμμένο για μια θαυμάστριά της που έχει φύγει από τη ζωή.

«Θυμάμαι, της είχα γράψει ένα γράμμα που έλεγε, “Ελένη, εκεί που πας, κοίτα να είσαι ευτυχισμένη”. Και όταν είπα στον Νίκο (Καρβέλα), ότι τα κορίτσια, οι φίλες της, ήθελαν να της γράψει ένα τραγούδι, έγραψε αυτά τα λόγια, χωρίς να του έχω πει τίποτα. Κι αυτό ήταν πολύ καρμικό.

Περίεργο, αυτή είναι η σχέση μας Νίκο. Απόψε, επιτρέψτε μου αυτό το τραγούδι να το αφιερώσω, σε μια κυρία του ελληνικού κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή, τη Μαίρη Χρονοπούλου» ήταν τα λόγια της Άννας Βίσση.


Στέφανος Κορκολής

Συγκλονισμένος ο Στέφανος Κορκολής με την απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου. Για την μακρόχρονη σχέση με την Μαίρη Χρονοπούλου και τον θάνατο της κλήθηκε να μιλήσει από καρδιάς ο Στέφανος Κορκολής, το μεσημέρι του Σαββάτου (07.10.2023), στον αέρα της εκπομπής του Κώστα Τσουρού στο Μεγάλο Κανάλι.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος που έφυγε η Μαιρούλα μου. Η Μαιρούλα όλων… Τι να πω, τι να πω… Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να πεις πολλά πράγματα. Είχαμε μια δική μας σχέση και δεν θέλαμε να δώσουμε προβολή, δεν υπήρχε και λόγος άλλωστε. Εμένα με χαροποιούσε πάντα, ακόμα και όταν ήταν πολύ δύσκολα και δεν μπορούσε να μετακινηθεί , δεν άφηνε συναυλία μου και ερχόταν πάντα να με τιμήσει με την παρουσία της. Κι εγώ πάντα της αφιέρωνα τα αγαπημένα της τραγούδια που είχα γράψει» εξομολογήθηκε, αρχικά, ο δημοφιλής καλλιτέχνης. «Είχαμε μια σχέση πολλών ετών, από τα τέλη του ’80 είχε ξεκινήσει αυτή η όμορφη σχέση με την Μαίρη και την κρατάγαμε ακριβώς γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να την διατυμπανίσουμε. Μιλάγαμε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, κάθε Κυριακή συγκεκριμένα ήταν το τηλεφώνημα μας που θα λέγαμε τα διάφορα μας. Μια προσωπικότητα απίστευτη με τόσες γνώσεις στην κλασική μουσική, με απίστευτη φινέτσα… Τι να πω για την Μαίρη; Μια αρχόντισσα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!