Χάρις Αλεξίου & Φιλαρμονική του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ (26 & 27/6)

(VIDEO) Την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιουνίου στο ανακαινισμένο Mann Auditorium του Τελ Αβίβ, η χαρισματική ερμηνεύτρια θα συμπράξει με τη…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/06/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης

Φιλαρμονική του Ισραήλ σε δυο ρεσιτάλ που αναμένεται να αφήσουν αδρά χνάρια. Στο χώρο αυτό που έχουν αγιαστεί αλλά και αγιάσει ανεπανάληπτοι καλλιτέχνες, μαέστροι και ορχήστρες η «Χαρούλα» της ζωής και του έρωτα θα δώσει το δικό της ξεχωριστό παρόν. Έχουν περάσει 22 χρόνια από την πρώτη φορά που η ερμηνεύτρια είχε εμφανιστεί στο Ισραήλ και αυτή θα είναι η 5η συναυλία της εκεί. Το ισραηλινό κοινό, εδώ και δεκαετίες, έχει δείξει, τη μεγάλη του αγάπη και έλξη για το ελληνικού τραγούδι και τους σημαντικούς εκπροσώπους του. Πολλά τραγούδια της Αλεξίου έχουν διασκευαστεί στα εβραϊκά και έγιναν μεγάλες επιτυχίες, ακόμη και οι πρόσφατες καταθέσεις της με τον Yuda Poliker μέσα από το δίσκο της «Τρίπλα», σε στίχους Μανώλη Ρασούλη. Ο Avi Shoshani, γενικός διευθυντής της Φιλαρμονικής του Ισραήλ σημειώνει: «Το κοινό του Ισραήλ έχει μια μακρά και διαρκή σχέση με την ελληνική μουσική και η Φιλαρμονική μας είναι ενθουσιασμένη που θα φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Ο συνδυασμός του ελληνικού ταμπεραμέντου και της άψογης μουσικής εκτέλεσης από την πλευρά της ορχήστρας μας εγγυάται δυο μαγικές βραδιές». Και ο Moshe Josef, παραγωγός της συναυλίας, συμπληρώνει: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να υποδεχόμαστε ξανά τη Χάρις Αλεξίου στη χώρα μας. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τη φωνή της, να απολαύσουμε τον μοναδικό τρόπο που έχει να ξεσηκώνει και να γοητεύει το κοινό».

Στις δύο συναυλίες της Χάρις Αλεξίου θα συμμετάσχουν 80 μουσικοί, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών είναι του Κώστα Παπαδούκα. Από την Ελλάδα θα τη συνοδεύσουν ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες) και ο Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι, μαντολίνο).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!