Βασίλης Γισδάκης & Δαμιανός Πάντας στο Κελάρι

Ο Βασίλης Γισδάκης με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα για μία μοναδική εμφάνιση στη μουσική σκηνή Κελάρι.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας συναντιούνται μουσικά πρώτη φορά φέτος επί σκηνής σε μια μουσική βραδιά γεμάτη τραγούδια από την κοινή τους πορεία κι όχι μόνο, την Κυριακή 9 Απριλίου στο Κελάρι.

Οι δύο σημαντικοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά «Της ημέρας τα σκοτάδια», τον κύκλο τραγουδιών που αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς, με τραγούδια όπως «Ο βραχνάς», η «Κραυγή» και η «Μεγάλη Νύχτα» σε στίχους του Αντώνη Παπακωνσταντινίδη, της Βασιλικής Βουρνά και του Δαμιανού Πάντα.

Τραγούδια με έντεχνο πυρήνα, όπου συναντώνται κομμάτια ηλεκτρικού ήχου και ροκ διάθεσης, με μελωδικές μπαλάντες και λαϊκότροπα ακούσματα. Τραγούδια επίκαιρα, με το κοινωνικό και πολιτικό στίγμα του σήμερα, και άλλα πιο εσωτερικά, με πρωταγωνιστή τον έρωτα.

Σε ένα πρόγραμμα όμως, που πέρα από τα τραγούδια του νέου δίσκου, θα περιλαμβάνει και τραγούδια από τις μουσικές τους καταβολές.

Από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Δημήτρη Λάγιο και Νικόλα Ασιμο, μέχρι νεότερους τραγουδοποιούς, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιώργο Καζαντζή, Σωκράτη Μάλαμα κ.ά. Φυσικά, δεν θα λείπουν κι οι εκπλήξεις που θα φέρει η διάθεση κι η στιγμή.

Ο Βασίλης Γισδάκης έχει χαράξει μια σημαντική πορεία στο Ελληνικό τραγούδι, με πολλές και σημαντικές συνεργασίες. Με την αφηγηματική, μα πάνω από όλα παραστατική φωνή και παρουσία του στη σκηνή, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει. Με λυρισμό, ευαισθησία, αλλά και εκρηκτικότητα, ενώνεται μοναδικά με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα, ο οποίος αναδεικνύει και φωτίζει τις πιο λεπτές και μοναδικές μουσικές αποχρώσεις των τραγουδιών στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις.

Ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας έχοντας διαγράψει μια μακρόχρονη πορεία στην ορχηστρική μουσική, με πολλά συμφωνικά έργα και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, παρουσιάζει τον πρώτο κύκλο τραγουδιών του μέσα από τη δισκογραφική δουλειά «Της ημέρας τα σκοτάδια» με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη.

Μαζί τους, ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο κι ο Αλέξανδρος Καραμπίλας στο μπουζούκι και τις κιθάρες.
gisdakis
Athenaeum - Κελάρι
Αδριανού 3, Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο)
Τηλ: 2103210239

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!