Το Rock & Roll Hall of Fame ανακοίνωσε τους υποψηφίους του 2021

Με τους Jay-Z, Tina Turner και Foo Fighters, Iron Maiden να περιλαμβάνονται στη λίστα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι υποψηφιότητες θα οριστικοποιηθούν τον Μάιο και σττη συνέχεια, η Τελετή Εισαγωγής του Rock & Roll Hall of Fame 2021 θα πραγματοποιηθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο κάτι που έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

«Αυτό το αξιοσημείωτο ψηφοδέλτιο αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία και το βάθος των καλλιτεχνών και της μουσικής που γιορτάζει το Rock & Roll Hall of Fame», λέει ο John Sykes, πρόεδρος του Rock & Roll Hall of Fame Foundation. «Αυτοί οι υποψήφιοι άφησαν έναν ανεξίτηλο αντίκτυπο στο ηχητικό τοπίο του κόσμου και επηρέασαν αμέτρητους καλλιτέχνες που τους ακολούθησαν».

Μεμονωμένοι καλλιτέχνες ή συγκροτήματα δικαιούνται να θέσουν υποψηφιότητα μόνο 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους εμπορικής ηχογράφησης. Επίσης το κοινό θα μπορεί και πάλι να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής επαγωγής.

Από τώρα και έως τις 30 Απριλίου, οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να ψηφίζουν κάθε μέρα για τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες στον ιστότοπο του Rock & Roll Hall of Fame.

Οι ψήφοι του κοινού θα υπολογιστούν για να καθορίσουν τους πέντε κορυφαίους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν για εισαγωγή. Αυτό θα αποτελέσει ένα «ψηφοδέλτιο των θαυμαστών» που θα προστεθεί σε άλλα ψηφοδέλτια από μια επιτροπή, η οποία σε συνδυασμό επιλέγει τους συμμετέχοντες του 2021.

Ο Πλήρης κατάλογος υποψηφίων Hall of Fame του 2021 Rock & Roll

Carole King
Chaka Khan
Devo
Dionne Warwick
Fela Kuti
Foo Fighters
Iron Maiden
Jay-Z
Kate Bush
LL Cool J
Mary J. Blige
New York Dolls
Rage Against the Machine
The Go-Go’s
Tina Turner
Todd Rundgren

Περισσότερα για τους υποψηφίους Hall of Fame του 2021 Rock & Roll

Ο Jay-Z, πρωτοστατεί στη λίστα των υποψηφίων της επιλεξιμότητας του Rock & Roll Hall of Fame. Εάν Ο ράπερ αυτός εισαχθεί τελικά, θα είναι ο τρίτος σόλο καλλιτέχνης χιπ χοπ στην ιστορία του θεσμού. Μέχρι στιγμής έχει εισήγαγε μόνο τον Tupac Shakur (2017) και ο Notorious B.I.G. (2020) μετά θάνατον.

Οι Foo Fighters, που μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ Medicine At Midnight στις 5 Φεβρουαρίου, είναι επίσης βασικοί υποψήφιοι και αν τα καταφέρουν τελικά αυτή θα είναι η δεύτερη εισαγωγή του τραγουδιστή τους Dave Grohl στο θεσμό. Η πρώτη του επαγωγή είναι με την grunge μπάντα της δεκαετίας του '90, Nirvana.

Στις άλλες υποψηφιότητες περιλαμβάνεται για πρώτη φορά η 80χρονη θρυλική ντίβα Dionne Warwick, η οποία έχει καθυστερήσει πολύ για να ενταχθεί στο Rock’n’Roll Hall Of Fame εξέταση αν και είχε επιλεγεί από το 1988 εντάχθηκε ακόμη.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικές άλλες πρωτιές όπως το αγγλικό heavy metal συγκρότημα Iron Maiden, το νέο wave συγκρότημα The Go-Go's και ο Νιγηριανός Fela Kuti. Επιπλέον, η Carole King που ήδη έχει ενταχθεί στο Rock’n’Roll Hall Of Fame από το 1990 ως τραγουδοποιός – τώρα έχει την πρώτη της υποψηφιότητα ως ερμηνεύτρια.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης πολλές άλλες τραγουδίστριες, συμπεριλαμβανομένων των Mary J. Blige, Kate Bush και Tina Turner, η οποία είναι με το ένα πόδι στην κατηγορία "Queen of Rock’n’Roll" καθώς έχει ενταχθεί ως Ike και Tina Turner. Εάν ψηφιστεί, θα είναι η δεύτερη γυναίκα ερμηνευτής που θα συμμετάσχει δύο φορές μαζί με την Stevie Nicks.

Ένας άλλος τραγουδιστής funk-soul, Chaka Khan, είναι στην έκτη υποψηφιότητά της. Θα είναι η τρίτη της ως σόλο καλλιτέχνης μαζί με τις τρεις άλλες υποψηφιότητές της με τον Rufus με τον Chaka Khan.

H funk-soul τραγουδίστρια, Chaka Khan, είναι στην έκτη υποψηφιότητά της ! Θα είναι η τρίτη της ως σόλο καλλιτέχνης μαζί με τις τρεις άλλες υποψηφιότητές της με τον Rufus και τους Chaka Khan.

Οι Devo, LL Cool J, οι New York Dolls, Rage Against the Machine και ο Todd Rundgren ολοκληρώνουν τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!