Το μεταθανάτιο άλμπουμ του Ken Hensley έρχεται με μια ωραία ιστορία

Πώς μια τυχαία συνάντηση με ένα θαυμαστή του στο αεροδρόμιο έγινε δίσκος!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ζωή του μετά τους Uriah Heep σε μια συνέντευξη απολογισμό της ζωής του λίγο πριν πεθάνει.

Ο Ken Hensley των URIAH HEEP, είχε ολοκληρώσει τη δουλειά του στο νέο του άλμπουμ, "My Book Of Answers", λίγο πριν από τον πρόωρο θάνατό του στις 4 Νοεμβρίου. Το κύκνειο άσμα του θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαρτίου, 2021 σε βινύλιο με πολυσέλιδο ένθετο με στίχους και φωτογραφίες και ως CD / DVD μέσω της Cherry Red Records.

Για μισό αιώνα, ο Hensley ήταν μια σημαντική επιρροή στον κόσμο του ροκ. Ήταν ιδρυτικό μέλος των URIAH HEEP, κημπορντίστας, κιθαρίστας, τραγουδιστής και κύριος συνθέτης του γκρουπ για δέκα χρόνια. Στην μετέπειτα σόλο καριέρα του ο Hensley συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο και επηρέασε πολλούς νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Το "My Book Of Answers" είναι ένα υπέροχο αφιέρωμα σε αυτόν τον θρυλικό ροκ μουσικό. Το άλμπουμ είναι το ενδιαφέρον αποτέλεσμα μιας συνεργασίας με έναν από τους θαυμαστές του Hensley, μετά από μια τυχαία συνάντηση στο αεροδρόμιο ! Κατά τη διάρκεια μιας διετούς περιόδου, η συνεργασία με τον Ρώσο θαυμαστή Βλαντιμίρ Εμέλιν που έκανε πραγματικότητα το όνειρό του βλέποντας τον Hensley να μετατρέπει τα ποιήματα του σε τραγούδια αξίας ενός άλμπουμ, μια σειρά βίντεο, μια συναυλία και ένα εικονογραφημένο στίχο που απεικονίζει την πρόοδο κάθε κομματιού από ρώσικα ποιήματα σε αγγλικά ροκ τραγούδια. Και όλα αυτά έχουν παραχθεί εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας.
kenhensleybook
Ο Hensley ήταν σαφώς ενθουσιασμένος όταν μίλησε λίγο πριν από το θάνατό του. «Είναι συναρπαστικό από την πρώτη μέρα», είπε. “Είναι θαυμάσιο πώς αυτή η συνεργασία εξελίχθηκε μέσα στην κρίση και έφθασε σε αυτό το σημείο βλέποντας το αύριο”.

Αυτό το μοναδικό έργο δημιουργήθηκε μετά την τυχαία συνάντηση του Hensley με τον Emelin στο αεροδρόμιο του Αλικάντε στην Ισπανία στις αρχές του 2018, όπως εξήγησε. "Ο Βλαντιμίρ έχει ένα σπίτι στο Κόστα Μπλάνκα και είναι εδώ όσο συχνά το επιτρέπουν οι δουλειές του", δήλωσε ο Χένσλεϊ. «Πετούσα στη Μόσχα, όπου ήταν το σπίτι του και με είδε στο αεροδρόμιο. Υποθέτω ότι είμαι το είδωλό του και είναι οπαδός από τότε που ήταν παιδί. Λοιπόν, μου ζήτησε αυτόγραφο και μια φωτογραφία , τα οποία του έδωσα με χαρά, όπως και το mail μου που ζήτησε επίσης".

Σε μια συνάντηση στο Αλικάντε αργότερα μέσα στη χρονιά, ο Έμελιν ρώτησε αν ο Χένσλεϋ μπορούσε να μετατρέψει μερικά από τα ποιήματά του σε τραγούδια. "Δοκίμασα μερικά τραγούδια, αν και δεν ήξερα αν μπορούσα να το κάνω γιατί δεν το έχω ξανακάνει ποτέ", θυμάται ο Hensley. "Μου άρεσε και ήθελα να το κάνω όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε τελικά με τραγούδια αξίας ενός άλμπουμ.

"Έκανα το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ υπό περιορισμούς, περιορισμούς coronavirus, κάτι που ήταν σχετικά εύκολο γιατί ήταν απλώς κοινή χρήση αρχείων μέσω του διαδικτύου με τους μουσικούς, τους τραγουδιστές και τον μηχανικό μου. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να σιγουρευτούμε ότι δεν θέτουμε σε κίνδυνο καμία ποιότητα. Το έστειλα στον διευθυντή μου Steve Weltman και το όλο θέμα παίρνει μια άλλη διάσταση".

Ο Emelin πρότεινε επίσης ένα βίντεο και τελικά θα έκαναν ένα βίντεο για κάθε κομμάτι καθώς και μια συναυλία όλων των τραγουδιών με κοινωνική απόσταση, κοντά στο σπίτι του Hensley στην Ισπανία.

"Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν και, όσο γνωρίζω, δεν θυμάμαι κανέναν άλλον να έχει κάτι παρόμοιο", πρόσθεσε ο Hensley. "Επίσης το άλμπουμ θα συνοδεύει ένα λυρικό βιβλίο που θα είναι ένα όμορφο κομμάτι. Κάθε τραγούδι περιλαμβάνει το πρωτότυπο ρωσικό στίχο, τη μετάφραση του φίλου του Βλαντιμίρ στη Σιβηρία και το σημειωμένο μου υλικό όπου άλλαξα τις λέξεις του ποιήματος σε ένα τραγούδι και δημιούργησα στίχους, γέφυρες και χορωδίες. Οι οπαδοί μπορούν να δουν όλες τις αλλαγές που έκανα και να καταλάβω γιατί τις έκανα, και στη συνέχεια υπάρχει ο τελευταίος στίχος που εμφανίζεται στο άλμπουμ. Η Alisia Vaselieva, ένας υπέροχος εικονογράφος και φίλος του Vladimir's, έχει κάνει μια εικόνα για το καθένα τραγούδι, οπότε πέντε σελίδες για κάθε τραγούδι θα είναι ένα πολυτελές πακέτο hard-back – συλλεκτικού ενδιαφέροντος.

"Αρχικά, ήταν δύσκολο να βρω τον χρόνο να επικεντρωθώ πραγματικά στο έργο, επειδή το 2019 ήταν ένα από τα πιο πολυσύχναστα χρόνια της καριέρας μου, αλλά, όπως συμβαίνει, ο κορανοϊός έλυσε πραγματικά το πρόβλημα για μένα, ταυτόχρονα δημιούργησε τρομερά προβλήματα για πολλούς άλλους. Αναγκάστηκα να μείνω σπίτι και να περάσω όλο το χρόνο μου σε αυτό το έργο με τον Βλαντιμίρ, οι περιορισμοί του ιού σημαίνουν ότι ήμουν σε θέση να το κάνω αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε”.

Λίστα κομματιών

01. Lost
02. Right Here Right Now
03. Cold Sacrifice
04. The Silent Scream
05. Cover Girl
06. Light The Fire In My Heart
07. Stand
08. The Darkest Hour
09. Suddenly
10. The Darkest Hour (Acoustic)

Ο Hensley ήταν ο κημπορντίστας των URIAH HEEP και ο κύριος τραγουδοποιός, συνθέτης σε κλασικά τραγούδια τους όπως "Lady In Black", "Easy Livin" "και" Look at Yourself ", και υπεύθυνος σε μεγάλο μέρος της μουσικής τους κατεύθυνσης. Αφήνοντας το συγκρότημα το 1980 για να ακολουθήσει μια σόλο καριέρα, συνεργάστηκε επίσης με το συγκρότημα hard rock συγκροτήματος με έδρα τη Φλόριντα, BLACKFOOT, την L.A. heavy metal μπάντα W.A.S.P. και τους CINDERELLA. “Ο Ken Hensley έδειξε πώς πρέπει να παίζονται τα πλήκτρα στο heavy metal », αναφέρει ο frontman των W.A.S.P., Blackie Lawless.

Η ζωή μετά τους Uriah Heep

Μετά την αναχώρησή του από το URIAH HEEP, ο Hensley έζησε στην Αμερική όπου συνάντησε τη σύζυγό του, Μόνικα. Μιλώντας λίγες μέρες πριν από το θάνατό του, ο Hensley είπε: «Έζησα στην Αμερική για 20 χρόνια αφού άφησα το URIAH HEEP και χρειάστηκα πραγματικά χρόνο για να ανακαλύψω τον εαυτό μου, να απαλλαγώ από τη συνήθεια ναρκωτικών μου και να δω αν υπήρχε κάτι άλλο εκεί αφού η ζωή μου θάφτηκε στους URIAH HEEP για ενάμισι χρόνο. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσω κάπου, αλλά έφτασα στο τέλος. Γνώρισα τη Μόνικα και ζούσαμε μαζί για μερικά χρόνια. Ήθελα να μετακομίσω πίσω στην Ευρώπη για να είμαι πιο κοντά στην οικογένειά μου".

Οι Hensleys εγκαταστάθηκαν σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Αλικάντε της Ισπανίας και παντρεύτηκαν το 2004. Ένα πολύ πνευματικό πρόσωπο, ο Hensley έγινε έμπνευση για πολλούς και γνωστός για την ενθάρρυνση ταλαντούχων καλλιτεχνών, ενώ απολάμβανε την αγάπη και το σεβασμό των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

Αντανακλώντας 50 χρόνια και πλέον στη μουσική βιομηχανία, πρόσθεσε:

«Ήταν μια υπέροχη καριέρα. Δεν μπορώ να κοιτάξω μέσα από το κουτί (URIAH HEEP) χωρίς να έχω ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου! Να γιορτάζω τη μουσική μου για 50 χρόνια είναι αρκετά. Δεν υπολογίσαμε τους κριτικούς, αλλά ακούσαμε τους ανθρώπους που αγόρασαν εισιτήρια και δίσκους τους οποίους δυστυχώς, οι κριτικοί τους αγνόησαν. Τραβήξαμε μαζί και επιτύχαμε ό, τι κάναμε. Ήταν μια υπέροχη ζωή και καριέρα. Η ζωή μου ήταν φανταστική, αλλά δεν ήταν εύκολη. Ήταν πολύ σκληρή δουλειά, αλλά όταν κάνεις ό, τι αγαπάς όσο το δυνατόν καλύτερα δεν φαίνεται σαν σκληρή δουλειά."

Το παραπάνω κείμενο άντλησε πληροφορίες από το Blabbermouth.Net

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!