Το ιστορικό Isle of Wight Festival 2023 με Pulp, George Ezra, Chemical Brothers

Και μία αποκλειστική παράσταση από τον Robbie Williams
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/05/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ιστορικό φεστιβάλ Isle of Wight Festival πραγματοποιείται φέτος από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως την Κυριακής 18 Ιουνίου, σηματοδοτώντας την 21η χρονιά από την επιστροφή του στο νησί το 2002. Επικεφαλής θα είναι ονόματα όπως οι Pulp, George Ezra και The Chemical Brothers μεταξύ αυτών που θα ανέβουν στη σκηνή τον Ιούνιο, καθώς και μια αποκλειστική παράσταση στο βρετανικό φεστιβάλ από τον Robbie Williams. Μαζί τους θα είναι οι Courteeners, οι Sugababes, ο Sam Ryder και οι Manic Street Preachers.

Το Φεστιβάλ Isle of Wight Festival (IOW) είναι ένα παγκοσμίου φήμης, πολυβραβευμένο φεστιβάλ που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο. Έχει τους τίτλους "Best Major Festival", "Best Family Festival" και "Best Event", ενώ οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος λαμβάνουν συχνά επαίνους και βραβεία για τις ερμηνείες τους.

isle of wight festival lineup 2023

Λόγω της φήμης και της κληρονομιάς του συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα. Το 2022, περίπου 90.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Seaclose Park για να το παρακολουθήσουν.
Το νησί ανοίγει τις πόρτες του και παρέχει καταλύματα όλων των ειδών που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Το ίδιο το Isle of Wight Festival προσφέρει πολλές επιλογές για κάμπινγκ, από την παραδοσιακή «στήστε τη δική σας σκηνή» μέχρι το boutique camping.

Ιστορία του Φεστιβάλ IOW

Το Isle of Wight Festival ήταν το πρώτο και καλύτερο φεστιβάλ της αντιπολιτισμικής επανάστασης του rock'n'roll. Ξεκίνησε με μια σειρά εκδηλώσεων μεταξύ 1968 και 1970, με αποτέλεσμα το Φεστιβάλ IOW να χαιρετιστεί ως το Βρετανικό Γούντστοκ.

Οι συναυλίες τo καλοκαίρι του 1970 περιελάμβαναν τον Jimi Hendrix (ένα άγαλμα σε φυσικό μέγεθος του οποίου μπορείτε να βρείτε στο Dimbola Lodge με θέα στο Freshwater Bay), The Who, Joni Mitchell, The Doors, Leonard Cohen, Supertramp, Procul Harum και πολλά άλλα. Πάνω από 600.000 άτομα παρακολούθησαν την τελευταία δημόσια παράσταση του Jimi Hendrix στο Ηνωμένο Βασίλειο.

jimi hendrix at isle of wight festival 1970 1


Το φεστιβάλ σταμάτησε μετά το 1970 μετά από ένα νέο νόμο της κομητείας Isle of Wight, που απαγόρευε τη διεξαγωγή ολονύκτιων υπαίθριων συνελεύσεων περισσότερων από 5.000 ατόμων χωρίς να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις για την έγκριση της τοπικής αρχής.

Αυτό ίσχυσε μέχρι το 2002, όταν επανήλθε – και τώρα διευθύνεται από τον παραγωγό συναυλιών John Giddings. Η ανανεωμένη εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς φιλοξενούσε ονόματα όπως οι Rolling Stones, David Bowie, The Who, Amy Winehouse, Coldplay, Kings Of Leon, Kasabian, Pearl Jam, The Sex Pistols, Blondie, Biffy Clyro και Rod Stewart και πολλά άλλα.

pupl jarvis cocker isle of wight festival

Φέτος υπόσχεται να διατηρήσει την ιστορική παράδοση των εξαιρετικών παραστάσεων, της υπέροχης ατμόσφαιρας και της προώθησης της μουσικής αριστείας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!