Το Harvest του Neil Young γιορτάζει την 50η επέτειο με ειδικές εκδόσεις

Το Harvest σήμανε μια αλλαγή στις μουσικές του κατευθύνσεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δύο χρόνια μετά την διάλυση των Crosby Stills Nash & Young, ο Neil Young έκανε ένα αποτυχημένο φιλμ, το soundtrack του οποίου κυκλοφόρησε με τον τίτλο Journey Through The Past το 1973 και ετοίμασε το Harvest (1972). Ήταν μια περίοδος που πιεζόταν από τις υποχρεώσεις του και ήταν επηρεασμένος από το θάνατο του φίλου του Danny Whitten από υπερβολική δόση ναρκωτικών, το 1972. Αυτά τα δύο γεγονότα επηρέασαν το περιεχόμενο των τραγουδιών του στην συνέχεια της καριέρας του.

attachment Harvest
Το Harvest έμελλε να είναι το πιο πετυχημένο εμπορικά άλμπουμ του και επίσης σήμανε μια μια αλλαγή στις μουσικές του κατευθύνσεις , μακριά από το στυλ που κυριαρχούσε η φωνή του στα τραγούδια. Σημαντική η συμβολή σε αυτό του Ben Keith με το pedal steel παίξιμό του. Στο τραγούδι του άλμπουμ A Man Needs A Maid σήμανε το τέλος της νοοτροπίας να χρησιμοποιεί την αγάπη σαν βασικό θέμα στις δουλειές του.
neil young 1972
Το κλασικό άλμπουμ Harvest του Neil Young γιορτάζει φέτος την 50ή επέτειό του με ειδικές εκδόσεις. Ήταν η τέταρτη στούντιο κυκλοφορία του Καναδού ρόκερ, η οποία έφτασε στην κορυφή των πωλήσεων των ΗΠΑ λίγο μετά την αρχική του έκδοση την 1η Φεβρουαρίου 1972.

Μεταξύ των πολλών γνωστών τραγουδιών του είναι τα "Old Man", "The Needle and the Damage Done", "Out on the Weekend» και «Heart of Gold», που έγινε το μοναδικό νούμερο ένα σινγκλ του Young. Οι νέες εκδόσεις, που θα κυκλοφορήσουν στις 2 Δεκεμβρίου 2022, θα είναι διαθέσιμες ως μονό σετ 2-LP/2-DVD-7″ και σετ 3-CD/2-DVD, μέσω της Reprise Records.
Neil Young in Colorando
Οι νέες συλλογές περιέχουν τη ζωντανή εμφάνιση του Young το 1971 στο BBC In Concert καθώς και τρία κομμάτια από τις αρχικές ηχογραφήσεις του Harvest που δεν συμπεριλήφθηκαν στο άλμπουμ: "Journey Through the Past", "Bad Fog of Loneliness" και "Dance Dance Dance". .»
Neil Young Harvest 50th Anniversary Edition
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για μια νέα ματιά στο Harvest μέσω των δύο DVD που περιλαμβάνονται στο box set. Το πρώτο είναι το Harvest Time, μια ακυκλοφόρητη δίωρη ταινία που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του Harvest, με πλάνα από τις συναυλίες του Young στη Βόρεια Καλιφόρνια και τις ηχογραφήσεις σε Νάσβιλ και Λονδίνο.

Το δεύτερο είναι μια ταινία της ακυκλοφόρητης σόλο συναυλίας του στο BBC που ηχογραφήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1971. Επιπλέον, ένα σκληρόδετο βιβλίο θα περιλαμβάνει φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί μαζί με εκτενείς σημειώσεις από τον φωτογράφο Joel Bernstein. Η έκδοση CD περιλαμβάνει μια αναδιπλούμενη αφίσα, ενώ το βινύλιο περιέχει εκτύπωση λιθογραφίας.

Neil Young in studio
Το Harvest κυκλοφόρησε αφού ο Young ηχογράφησε το Deja Vu με τους Crosby, Stills και Nash το 1970 και μετά την αρχική του συνεργασία με τους Crazy Horse, στο δίσκο Everybody Knows This is Nowhere. Το σόλο άλμπουμ του Young το 1970, After the Gold Rush, έφτασε στο top 10 του LP chart του Billboard.

Μεταξύ των καλεσμένων που εμφανίστηκαν στο Harvest ήταν οι Crosby, Stills και Nash, καθώς και οι James Taylor και Linda Ronstadt. Εκτός από τον ίδιο τον Young, τρεις άλλοι παραγωγοί πιστώνονται για τη δουλειά στο άλμπουμ: Elliot Mazer, Henry Lewy και Jack Nitzsche.

Neil Young - Heart of Gold (Live) [Harvest 50th Anniversary Edition] (Official Music Video)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!