Το Gilmour Project γιορτάζει την 50η επέτειο του Dark Side Of The Moon

Ενσωματώνει έμπειρους μουσικούς με prog-rock και αυτοσχεδιαστικό υπόβαθρο των Blue Floyd
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Gilmour Project θα γιορτάσει πανηγυρικά την 50ή επέτειο του Dark Side Of The Moon: A Piece For Assorted Lunatics, το οποίο παρουσίασαν ζωντανά οι Pink Floyd για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1972 στο Brighton Dome του Ηνωμένου Βασιλείου, 14 μήνες πριν από την κυκλοφορία του θρυλικού άλμπουμ, με περιοδεία στις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2022. Επιπλέον, η πρώτη παράσταση του Gilmour Project θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Great American Music Hall του Σαν Φρανσίσκο.

Το Gilmour Project ενσωματώνει έμπειρους μουσικούς με prog-rock και αυτοσχεδιαστικό υπόβαθρο των Blue Floyd που αποτελούν φημισμένοι μουσικοί όπως οι Jeff Pevar (πρώτη κιθάρα με Crosby Stills and Nash, David Crosby, Phil Lesh, Ray Charles), Kasim Sulton (μπάσο και φωνητικά με Utopia του Todd Rundgren, Meatloaf, Blue Oyster Cult, Hall & Oates, Cheap Trick & Patti Smith), Prairie Prince (συνιδρυτής των The Tubes και drums με τους Todd Rundgren, Jefferson Starship, Phil Lesh), Mark Karan (κιθάρα και φωνητικά με τους Bob Weir, RatDog, The Other Ones) και τον Scott Guberman (πλήκτρα και φωνητικά με τον Phil Lesh), θα μεταφέρουν την μουσική των David Gilmour και Pink Floyd σε μέρη που δεν έχει ξαναπαιχτεί.

Οι μουσικοί αυτοί θα εκτελέσουν αυτό το αριστούργημα στο σύνολό του ως Dark Side Of The Moon, Pieces For Assorted Lunatics, προς τιμήν του θρυλικού συγκροτήματος εστιάζοντας στο ρεπερτόριο του Gilmour στους Pink Floyd. Το Gilmour Project θα κάνει μια βαθιά βουτιά στον ηχητικό πειραματισμό στην εξερεύνηση και τον αυτοσχεδιασμό που μόνο ο Gilmour μπορούσε να δημιουργήσει χωρίς βέβαια να απορρίπτει τις εμβληματικές συνεισφορές των ιστορικών μουσικών που αποτελούν των Pink Floyd που καινοτόμησαν στην μουσική τέχνη και φυσικά τις περίτεχνες ζωντανές παραστάσεις.

Το σχήμα Blue Floyd ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000, στην αυγή του 21ου αιώνα, και αποτελείται από έναν όμιλο κορυφαίων μουσικών από άλλες μπάντες που συγκεντρώθηκε για να διαδώσει αυτή τη μουσική που χαρακτηρίζεται από τη χρήση φιλοσοφικών στίχων, ηχητικών πειραμάτων και περίτεχνων ζωντανών παραστάσεων.

Το αυτοσχεδιαστικό «jam gestalt» των Blue Floyd, με το οποίο έπαιξαν τόσο ο Pevar όσο και ο Prince, ταίριαζε με τα βαθιά κομμάτια Pink Floyd, τις επιτυχίες και αγαπημένα κομμάτιa των οπαδών των Pink Floyd συμπεριλαμβανομένων των σόλο του Gilmour με την συμβολή στον ήχο «Floydian» από τον παραγωγό Paul Simon στο The Gilmour Project.
Gilmour Project Poster
Τα εισιτήρια για την περιοδεία The Gilmour Project 2022 ξεκινούν από τις 24 και 25 Ιουνίου. Δειτε την πλήρη λίστα των ημερομηνιών περιοδείας παρακάτω.
https://www.jambase.com/band/the-gilmour-project/tour-dates

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!