Το Δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει τις οφειλές του Μεγάρου Μουσικής!

Και με το νόμο είναι υποχρεωμένο το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει τις οφειλές του Μεγάρου. «Κατ' εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

περί κατάπτωσης του ελληνικού Δημοσίου, το ελληνικό Δημόσιο, σε περίπτωση αδυναμίας του Μεγάρου Μουσικής να εξυπηρετήσει τις σχετικές δανειακές υποχρεώσεις του, προβαίνει στην εξόφλησή τους», υπενθυμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφη απάντηση που απέστειλε στη Βουλή, με αφορμή σχετική ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου.

Βάσει των υποχρεώσεων αυτών το υπουργείο Οικονομικών με παλιότερες αποφάσεις του (2004, 2005, 2007) παρείχε εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου για δάνεια συνολικού ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ που ο Οργανισμός είχε λάβει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Εθνική Τράπεζα.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό Δημόσιο (υπουργείο Πολιτισμού) επιχορήγησε με τρία εκατομμύρια το Μέγαρο Μουσικής για την τρέχουσα χρονιά.

Η βουλευτής από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα που άλλοι πολιτιστικοί φορείς εγκαταλείπονται στην τύχη τους, το ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να επιχορηγεί το Μέγαρο Μουσικής, ενώ όπως υποστηρίζει το Δημόσιο θα αναλάβει να καλύψει και τα χρέη από τα δάνειά του.

Γεγονός που επιβεβαιώνει ο κ. Σταϊκούρας. Στο διαβιβαστικό του έγγραφο προς τη Βουλή αναφέρει ότι μέσω του νόμου 4093/2013 δόθηκε η δυνατότητα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού μέσω ειδικής χρηματοδότησης και χορηγήθηκε ποσό ύψους 2.679.265 ευρώ για την εξόφλησή του.

Πηγή: www.enet.gr


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!