Το «Conexión tango» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η πρεμιέρα μιας παράστασης με βάση τον πολιτισμό της Αργεντινής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Τι είναι το «Conexión tango»


Το «Conexión tango» είναι μια παράσταση που βρίσκει τη βάση της στον πολιτισμό της Αργεντινής. Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια του εθνικού Αργεντίνικου ρεπερτορίου, με ιδιαίτερη έμφαση στον καλλιτεχνικό πλούτο των αιώνιων ποιητών και συνθετών, όπως είναι οι Homero Manzi, Atahualpa Yupanqui, Mariano Mores, Carlos Gardel, Astor Piazzoll.

Σε μια παγκόσμια πρεμιέρα, η Natalia Soledad Petsalis και ο Guillermo Fernández «επιβιβάζονται» σε μια χρονική οδύσσεια, εξερευνώντας τις βάσεις της δημοφιλούς μουσικής της Αργεντινής στη σύγχρονη εποχή, συνδέοντας τις υφές, τα αρώματα και τα χρώματα των διαφορετικών μορφών και τεχνικών, που εναγκαλίζονται με τη δική τους αισθητική προσέγγιση. Το «Conexión tango» θα σαγηνεύσει σίγουρα το κοινό από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ομορφιά της μουσικής του και της ερμηνευτικής ποιότητας των δύο αυτών ζωντανών καλλιτεχνών.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής. Συμμετέχει το κουιντέτο Athens Tango Ensemble.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες


Natalia Soledad Petsalis (Τραγουδίστρια - Ηθοποιός - Μοντέλο)

Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Από πολύ μικρή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική και έως την ηλικία των 9 ετών ήδη συμμετείχε σε παιδικές χορωδίες με παγκόσμια παρουσία όπως η χορωδία Infanto–Juvenil de La Ciudad de Colon. Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας της και σε ηλικία 18 ετών τραγουδούσε ως σολίστ επαγγελματικά τα παραδοσιακά Tangos και Milongas και την λαϊκή μουσική της Αργεντινής, συνδυάζοντας την χροιά της alto με το ιδιαίτερο λαϊκό Αργεντίνικο ιδίωμα. Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς των ειδών αυτών όπως οι Román Vergagni, Pablo Alessia, Juan Pablo Torelli, Joaquín Althabe, Juan Ángel Martínez και συγκροτήματα όπως οι La Tropilla de la Zurda, κ.ά. Στην Ευρώπη ήρθε πρώτη φορά το 2011 και ξεκίνησε την συνεργασία της με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη καθώς και με πολλούς Έλληνες και ξένους διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Román Gómez, Μάριος Στρόφαλης, Λία Βίσση, Μιχάλης Σουρβίνος, Νίκος Πλατύραχος, Βαγγέλης Πετσάλης, Στράτος Τζώρτζογλου, Martha Moreleon, Andre Maia, το Quinteto Tangarto και άλλοι. Από το 2012 συνέχισε τις εμφανίσεις της με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση σε ζωντανές συναυλίες με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού (Θέατρο Badminton, Θέατρο Σάρας Μαρκόπουλο κ.α.) καθώς επίσης και με το Τρίτο Πρόγραμμα σε επανειλημμένες εκπομπές, ηχογραφήσεις και ζωντανές μεταδόσεις σε εκπομπές παραγωγών όπως στο πρόγραμμα του συνθέτη Χρήστου Παπαγεωργίου. Ταυτόχρονα, παρουσίασε ως κύρια ερμηνεύτρια, σειρά συναυλιών (Μουσείο Μπενάκη - 25 Ιουνίου 2013 προς τιμήν της Ελληνο-Aργεντινής φιλίας, Ίδρυμα Κακκογιάννη, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το πολιτιστικό κέντρο της πολιτιστικής εταιρείας ΕΙΛΙΣΣΟΣ ) κ.α. Έλαβε μέρος στο φεστιβάλ Ikarus το 2014, στο Tango Acropolis Festival το 2015 και στο Φεστιβάλ SummERTime του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ το 2016. Το 2017 ξεκίνησε συνεργασία με το νεοϊδρυθέν κουιντέτο Athens Tango Ensemble με εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Festa del Canale της Λευκάδας κ.ά. Εμφανίστηκε στην Εθνική Ελληνική Τηλεόραση στο πρόγραμμα «Στάση ΕΡΤ» σε συναυλία και συνέντευξη μαζί με το κουιντέτο Athens Tango Ensemble, συμμετείχε στο μουσικό έργο «Tu, el cielo y tu» (σενάριο/σκηνοθεσία Μαρία Θωμοπούλου) στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Αθήνα) και στο Δημοτικό Φεστιβάλ Αθηνών «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» (για δεύτερη φορά). Παράλληλα, έδωσε και μια συναυλία μαζί με τον Roman Gomez στο Δημοτικό Θέατρο Λυκόβρυσης - Πεύκης. Είναι μόνιμο μέλος της διεθνούς παραγωγής «Acuarela de Tango» ως τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια. Εργάζεται παράλληλα ως μοντέλο διαφημίσεων και φωτομοντέλο για την εταιρεία Fashion Cult Models με πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές διαφημίσεις μεγάλων εταιριών.

Guillermo Fernández (Τραγουδιστής - Ηθοποιός)

Ο τραγουδιστής, μουσικός, ηθοποιός και συνθέτης, Guillermo Fernández, υπηρετεί το Τango εδώ και πενήντα χρόνια. Η ποιότητα του ευρέως φάσματος της φωνής του, καθώς και μια διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα, τον καθιστούν ως έναν από τους βασικούς καλλιτέχνες του είδους. Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, στη γειτονιά του San Telmo και από πολύ μικρή ηλικία έγινε γνωστός. Έκανε το ντεμπούτο του το 1965, στο κανάλι 7 της εθνικής τηλεόρασης της Αργεντινής, και από εκείνη τη στιγμή έχει μία ανοδική καριέρα, παίζοντας στις πιο σημαντικές σκηνές της χώρας του και του εξωτερικού. Οι καθηγητές του ήταν οι Aníbal Troilo, Lucio Demare, Carlos Figari, Roberto Goyeneche, Sebastián Piana, Roberto Grela, Alberto Marino, Floreal Ruiz και άλλοι. Ως ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες: «La Canción de Buenos Aires» (1980), «Me robaron el papel picado» (2013) και «Punto Ciego» (2015). Του απονεμήθηκε το βραβείο «Konex» το 2005 και το 2015 ως ο καλύτερος τραγουδιστής του Τango της δεκαετίας και κέρδισε τα βραβεία «Ace», «Estrella de Mar» και «Florencio Sanchez» για τις παραστάσεις: «El Romance del Romeo y la Julieta», μαζί με την Florencia Peña, «Maria de Buenos Aires» του Astor Piazzola, «Lo que me costó el amor de Laura» με τον Alejandro Dolina, «Mosqueteros del Tango» με τον Rubén Juárez και τον Raúl Lavié. Έλαβε το «Βραβείο Gardel για τη μουσική» για το τελευταίο του άλμπουμ «Decriollo sytangueros», στο οποίο περιλαμβάνονται διάφορα έργα της δημιουργίας του. Το δισκοβιβλίο του με tango για παιδιά «El Tangoes Puro Cuento», το οποίο έλαβε τον τίτλο του «Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος» από Κοινοβούλιο της πόλης του Μπουένος Άιρες, έχει κάνει επιτυχία πωλήσεων και έχει δημιουργήσει μία μουσική παράσταση η οποία έτυχε μεγάλης υποδοχής από τα παιδιά. Έχει κάνει την παραγωγή, την σκηνοθεσία και την παρουσίαση, για τρείς σεζόν στην Εθνική Δημόσια Τηλεόραση, του δικού του προγράμματος, «Sarpando Tangos», κερδίζοντας το βραβείο «Martin Fierro» δύο φορές. Το 2016 ο Fernández έγραψε, παρήγαγε, και πρωταγωνίστησε στην οπερέτα «Gardel, το μιούζικαλ», η οποία έλαβε 9 υποψηφιότητες για τα βραβεία «Hugo» και «ACE» και έγινε μια από τις επιτυχίες της σεζόν στα θέατρα του Μπουένος Άιρες, με διθυραμβικές κριτικές από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην όπερα των Astor Piazzolla και Pierre Phillippe, «Crímen Pasional» με μεγάλη επιτυχία στο κοινό αλλά και στους κριτικούς, κερδίζοντας δέκα υποψηφιότητες για τα βραβεία Hugo (στην κατηγορία μιούζικαλ) από τις οποίες κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Πρωταγωνιστή σε Μιούζικαλ.
received 10212643718384777
Εισιτήρια: 20, 15, 10 euro. Πληροφορίες και κρατήσεις: 2103611206 και www.thf.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!