«Τα πάθη από τον έρωτα…» με τη Φωτεινή Δάρρα

Μια γυναίκα αφηγείται μέσα από τα τραγούδια της, ιστορίες για τα πάθη από τον έρωτα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για μία βραδιά, λίγο πριν την έναρξη των συναυλιών της στην Ευρώπη, η Φωτεινή Δάρρα συμπράττει με τρεις κορυφαίους μουσικούς, το Γιώργο Παπαχριστούδη στο πιάνο, το Δημήτρη Τσάκα στα πνευστά και τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο, και μας ταξιδεύει στα ωραιότερα ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Η ατμόσφαιρα και η αίγλη της ιστορικής αίθουσας, μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της «παλιάς» κοσμοπολίτικης Αθήνας, της νοσταλγίας, του ρομαντισμού, του έρωτα…

Από το Μιχάλη Σουγιούλ και τον Κώστα Γιαννίδη, μέχρι το Μάνο Χατζιδάκι, το Μίκη Θεοδωράκη και το Σταύρο Ξαρχάκο, από τα πορτογαλέζικα fados και τα γαλλικά τραγούδια του Jacques Brel μέχρι τους Metallica και διασκευές που ξαφνιάζουν, ο έρωτας είναι παρών, άλλες φορές υπόγειος και κρυμμένος κι άλλες φορές εκκωφαντικός με πάθος και ορμή.

Θα ακουστούν τραγούδια από την πορεία της Φωτεινής Δάρρα στην ελληνική δισκογραφία με κορυφαία αυτά των: Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Νίκου Μαμαγκάκη, από τη διεθνή μουσική σκηνή αλλά και διασκευές των τραγουδιών της Τζένης Βάνου, που έχει δισκογραφήσει.

Οι καλλιτέχνες θα προσφέρουν ένα ποτό σε όλους τους θεατές στο ζεστό και ατμοσφαιρικό φουαγιέ της αίθουσας «Παρνασσός».

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Πιάνο & ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαχριστούδης
Πνευστά: Δημήτρης Τσάκας
Κοντραμπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου

Ηχοληψία: Δημήτρης Μπουρμπούλης

Στη συναυλία θα ακουστεί για πρώτη φορά το καινούργιο τραγούδι της με τίτλο «Οι Σκάλες» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον κορυφαίο Μάνο Ελευθερίου.

Info:


Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, 9μμ
Τιμές εισιτηρίων: 12, 15, 20, 25 ευρώ
Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο www.viva.gr & σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»
Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 (Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!