Τα 8 καλύτερα «στέκια»

Διασκέδαση με ουσία δίχως να ξοδέψεις μια περιουσία. Σεργιανίσαμε στα μουσικά «στέκια» της πόλης, επιλέξαμε τα «καλύτερα» και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Καρδιοφτερουγίσματα»

Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά όπου ο Γιάννης Λεμπέσης δίνει το παρόν στο στέκι του Αλίμου. Τον συντροφεύει η ορχήστρα του «Λαϊκή στράτα» και η Μαρία Κατινάρη. Άνετος χώρος, φιλική εξυπηρέτηση. Πλήρες μενού με απεριόριστο κρασί στα 20 ευρώ το άτομο. Συναντήσαμε οικογένειες, μερακλήδες και νεαρές συντροφιές να απολαμβάνουν ρεμπέτικα και κλασικά λαϊκά με φυσικό ήχο και να φέρνουν και τις βόλτες τους. Για τον τραγουδοποιό δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις αφού εδώ και 31 χρόνια στέκεται στα «ρεμπετάδικα» με συνέπεια, εργατικότητα και ήθος. Σύνθημά του: «Αφήστε όλα τα ψεύτικα και ελάτε στα Ρεμπέτικα»

Τα «Καρδιοφτερουγίσματα» λειτουργούν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 10.30 μ.μ και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 2 μ.μ.. Καλό χειμώνα.

Δωδεκανήσου 37, Αλιμος
210-9966141
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Παυσίλυπον»

Το Παυσίλυπον είναι ένα υπέροχο μουσικό μεζεδοπωλείο στη Νέα Κηφισιά με άνετο και φιλόξενο χώρο, σπιτική κουζίνα, εξαιρετικό κρασί, προσιτές τιμές και πάνω απ’ όλα πολύ καλή μουσική. Η ορχήστρα του απαρτίζεται από νέους και πολύ ταλαντούχους μουσικούς που αποδίδουν περίφημα διαχρονικά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Οι μουσικές επιλογές του προγράμματος είναι προσεγμένες και η ροή του είναι άριστα δομημένη με τρόπο ώστε να κρατάει το κέφι αμείωτο από την πρώτη μουσική νότα μέχρι και το τέλος της βραδιάς.

Όπως χαρακτηριστικά έχει γράψει η συνεργάτης μας Μαρία Αναγνωστάκη: «Στις μέρες μας δε που μας βομβαρδίζουν με κατήφεια και λύπη ποιο μαγαζί διασκέδασης θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο από αυτό που σου παύει τη λύπη με το όνομά του και μόνο»

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 10 το βράδυ και Κυριακή μεσημέρι στις 2.

Επίσης υπάρχουν ειδικές βραδιές και αφιερώματα καθώς και άλλα ξεχωριστά για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από την νέα ιστοσελίδα του μαγαζιού που μόλις "βγήκε στον αέρα" και  υλοποιήθηκε από την εταιρεία  OGDOO MUSIC GROUP http://www.pausilipon.gr  

Ιλισίων 26, Νέα Κηφισιά
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 62 02 081

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Στων Αγγέλων τα Μπουζούκια»

Στην κεντρική πλατεία της Άνοιξης, στήνει το πάλκο του και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μιχάλης Δημητριάδης. Το όνομα του μαγαζιού είναι παρμένο από την επιτυχία του «Στων αγγέλων τα μπουζούκια» σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, λοιπόν, καθώς και την Κυριακή το μεσημέρι ο Μιχάλης Δημητριάδης με την παρέα του, τη λαϊκή τραγουδίστρια Φαίη Μάτσου, το νέο κι ελπιδοφόρο ερμηνευτή Γιώργο Ρωμοσιό, τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Μιχαλάκη, το Θωμά Καραμαζάκη στην κιθάρα & το τραγούδι και τη Μαρίνα Τσοκάνη στα πλήκτρα & το τραγούδι, αναλαμβάνει να συνδυάσει το γνήσιο λαϊκό γλέντι με ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις, πλούσια μερακλίδικα εδέσματα για κάθε λογής γούστα και με τιμές για όλα τα βαλάντια…

Ώρα προσέλευσης: 22.00 Παρασκευή & Σάββατο & 14.00 την Κυριακή το μεσημέρι.

Κεντρική πλατεία Άνοιξης & Αγ. Αθανασίου 1, 14569, Άνοιξη
Τηλέφωνο: 2106219725, 2106219025

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Μαγιοπούλα»

Ένα στέκι που έχει συνδεθεί με την προσωπικότητα και τα μεράκια του Βαγγέλη Κορακάκη, ενός από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδοποιούς των σύγχρονων καιρών.

Με μεράκι για την παράδοση, ο Βαγγέλης Κορακάκης παραδίδει μαθήματα ρεμπέτικου και λαϊκού παρέα με τη εξαιρετική Μαρία Σουλτάτου και την ταλαντούχα Ανατολή Μαργιόλα. Μαζί τους και ο γιος του Βαγγέλη Κορακάκη, ο Βασίλης, που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του. Ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα, και εκλεκτά κρασιά από μια «καλοβαλμένη» λίστα. Ανθρώπινες και λογικότατες τιμές: ποτό στο μπαρ € 8, κρασί € 35, φιάλη ουίσκι € 80 (κομπλέ).

Οδεμησίου 9 (στο ύψος του γηπέδου της Νήαρ Ηστ), Καισαριανή
Τηλ.: 2107214934, 2107226616
Site: www.magiopoula.gr

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Διπλόχορδο Live»

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “Τα παιδιά από την Πάτρα” αλλά και δημιουργός αγαπημένων τραγουδιών όπως τα: Αρχιπέλαγος, Είχα κάποτε μια αγάπη Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω, Εγκαινιάζω τον καινούργιο εαυτό μου, Σε ζητώ, κ.ά. μαζί με μια νεανική παρέα με κέφι, μεράκι και δυναμική διάθεση, χαρίζουν βραδιές μεθυστικής διασκέδασης στον καλαίσθητο χώρο του Διπλόχορδο Live.

Μαζί του είναι ο μπουζουξής και ερμηνευτής Σπύρος Παπαδήμας, η Ιώ Νικολάου και ο ταλαντούχος Κώστας Αγέρης στο βιολί. Τους συνοδεύει επταμελής τους ορχήστρα σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από το λαϊκό, δημοτικό, νησιώτικο και ρεμπέτικο τραγούδι καθώς και επιτυχίες των “Παιδιών από την Πάτρα” που σε συνδυασμό με την εξαιρετική κουζίνα και τις χαμηλές τιμές του μαγαζιού εγγυώνται στιγμές γλεντιού και απόδρασης από την γκρίζα καθημερινότητά μας.

Λεωφόρος Γαλατσίου και Αγίας Λαύρας 13
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 2283863
Ώρα έναρξης 22.30
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Πηνελόπη & Μνηστήρες»

Το «κλασσικό» πλέον στέκι του Παγκρατίου, πάνω στη λεωφόρο Υμηττού, με καλό φαγητό και ζωντανή μουσική, από Τετάρτη ως και Σάββατο βράδυ & Κυριακή μεσημέρι. Η φετινή πρωτοτυπία, είναι η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Μερικοί το προτιμούν… παλιό» που παρουσιάζεται τις Τετάρτες στις 21.00. Έξι performers και δύο μουσικοί ζωντανεύουν αγαπημένες σκηνές και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, από το 1930 μέχρι το 2000. Στη συνέχεια, κατά τις 23.30, τη σκυτάλη παίρνει ο Κώστας Τριανταφυλλίδης με την Ελένη Καπηλίδου. Παλιοί γνώριμοι και οι δύο, σ’ ένα πρόγραμμα αμιγώς λαϊκό, με σοβαρές ερμηνείες. Τις υπόλοιπες μέρες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει – εκτός των άλλων - και μαντινάδες από το Θανάση Γλυνό και οι καρέκλες απλά… καταργούνται. Να σημειωθεί πως ο Κώστας Τριανταφυλλίδης εμφανίζεται Παρασκευή & Σάββατο στο «Μυστικό» στην πλατεία Υμηττού, ένα στέκι ανάλογο, με φαγητό και ζωντανή μουσική.

Υμηττού 130, Παγκράτι
Τηλ. κρατήσεων: 210 7568555-6

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Χαμάμ»

Μουσική σκηνή με μακρά θητεία και πολλά «γαλόνια» για τα εξαιρετικά σχήματα και προγράμματα που παρουσιάζει. Εξαιρετικά κρασιά από σπάνιους αμπελώνες που επιμελείται ο γνώστης Γιώργος Χατζηγιάννης, μοναδικές ποικιλίες με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά σε λογικές τιμές.

Την περίοδο αυτή τα Παρασκευοσάββατα «κεντάει» ο Γιάννης Μπέζος με την παράσταση «Αυτά που μας ενώνουν». Τραγούδια διαχρονικά, που συντρόφευσαν γενιές και γενιές Ελλήνων σε ευχάριστες στιγμές και στάθηκαν αποκούμπι και παρηγοριά για να ξεπεραστούν δυσκολίες όπως οι σημερινές. Δημιουργίες των Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα αλλά και νεότερων συνθετών, Θεοδωράκη, Λοΐζου κ.α. Στίχοι και μελωδίες που ενώνουν όλους τους Έλληνες και τους κάνουν μια παρέα, από τον ηθοποιό και ερμηνευτή και την εξαιρετική, πενταμελή ορχήστρα του.

Μπείτε στο www.hamam.gr για να δείτε και το εναλλασσόμενο και εξίσου ενδιαφέρον πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών.

Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα
Τηλ.: 2103421212

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Κόμης»

Μουσική σκηνή και bar restaurant που «γράφει» εδώ και δεκαετίες. Μόνιμο στέκι πολλών καλλιτεχνών. Κάθε Δευτέρα η Έφη Οικονομάκη και ο Τάκης Παπαματθαίου στήνουν τη δική τους «πρόταση» κόντρα στο «γκρίζο» των ημερών αλλά και «κόντρα» στα στερεότυπα και τετριμμένα της διασκέδασης. «Άρχισαν Τα Όργανα»: μια θεατρική παράσταση «παντρεύεται» αρμονικά με ένα μουσικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά. Σε αυτήν ενώνουν τις δυνάμεις τους: Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Παντελής Καναράκης, η δημοσιογράφος και σεναριογράφος Μαρία Αθήνη, ο σκηνογράφος Γρηγόρης Καραγρηγορίου και ο διευθυντής του ogdoo.gr, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Κώστας Μπαλαχούτης ο οποίος υπογράφει την επιμέλεια του ρεπερτορίου στο μουσικό μέρος.

Το «Άρχισαν Τα Όργανα» σεργιανά με ευρηματικό τρόπο τους θεατές στα «άδυτα» ενός ζευγαριού τη μέρα που γιορτάζει τα εικοσιπέντε χρόνια του γάμου του.
Να σημειωθεί πως η μουσική σκηνή του «Κόμη» έχει αναδομηθεί καταλλήλως ώστε να καλύπτει αρμονικά τις ανάγκες της παράστασης.
Δελεαστική και η τιμή εισόδου: 10 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί! Επίσης γευστικές προτάσεις και «ψαγμένα» ποτά σε προσιτές τιμές.
Τις υπόλοιπες ημέρες υπάρχει εναλλασσόμενο πρόγραμμα με ενδιαφέροντα δρώμενα.

Λασκαράτου 20, Πατήσια
τηλ. 210.2112.135

Το σεργιάνι για τα καλύτερα στέκια συνεχίζεται…

 


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!