Συναυλία της ΚΝΕ για την Παλαιστίνη: Στη Γάζα το τραγούδι έγινε «κραυγή»

Φοίβος Δεληβοριάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Μυστακίδης, Μίλτος Πασχαλίδης και πολλοί άλλοι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Χιλιάδες νέοι και νέες καθώς και άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην αποψινή μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που πραγματοποίησε η ΚΝΕ στο Σπόρτινγκ.

Στη συναυλία παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γ.γ. της, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος συναντήθηκε και με συντελεστές της συναυλίας. Το «παρών» ακόμα έδωσε ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ, και αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι στιγμές που δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψεις τη φρίκη, όπως αυτή που ζει ο παλαιστινιακός λαός από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που σφυροκοπά ακόμα και τώρα, τη στιγμή αυτή, τη Λωρίδα της Γάζας. Θα βρούμε όμως τις λέξεις, όπως ο ήρωας λαός βρίσκει τη δύναμη να παλέψει ενάντια στην πανίσχυρη πολεμική μηχανή του Ισραήλ, με όπλο το δίκιο του. Θα βρούμε τα τραγούδια και τη φωνή, γιατί έχουμε χρέος να μην σιωπήσουμε».

«Σε όλον τον κόσμο οι λαοί δείχνουν με συγκλονιστικό τρόπο την αλληλεγγύη τους, μπλοκάρουν την αποστολή πολεμικού υλικού στο Ισραήλ. Αψηφούν την καταστολή, τις απαγορεύσεις και τις διώξεις, τη λογοκρισία, τη βρώμικη προπαγάνδα του πολέμου.

Έτσι και εδώ, στην Ελλάδα, σηκώνουμε ψηλά την σημαία της Παλαιστίνης. Παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Κι ας λυσσάνε οι κυβερνήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα τρολ του διαδικτύου» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του υπογράμμισε ότι «η καλύτερη αλληλεγγύη είναι η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της δικής μας χώρας σε ακόμη μία σφαγή, που έχει την υπογραφή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού κράτους, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου και με κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης. Είναι μνημείο ντροπής η αποχή από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός. Είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη θέση το δήθεν "δικαίωμα στην αυτοάμυνα" που έχει ο κατακτητής, πόσο μάλλον για τη χώρα μας που έζησε τη φασιστική κατοχή και έχει ανοιχτές πληγές από την τουρκική κατοχή στην Κύπρο» σημείωσε.

«Εκεί που οι λαοί μετράνε τους νεκρούς τους, κάποιοι άλλοι μετράνε κέρδη και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Εμπορικοί δρόμοι χαραγμένοι με το αίμα των λαών, αυτό είναι το όραμα των καπιταλιστών. Αυτό επιδιώκουν με τη συμμετοχή της χώρας σε επεμβάσεις, αλλά και σε επικίνδυνες συμφωνίες συνεκμετάλλευσης, όπως αυτές που είναι σε εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά με διαιτητή το ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι συμφωνίες καταστολής, εγκλωβισμού και επαναπροωθήσεων χιλιάδων προσφύγων που τρέχουν μακριά από την κόλαση των πολέμων» είπε.

«Και από αυτό το βήμα το φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Καμία εμπλοκή, καμία διευκόλυνση της χώρας μας στο σφαγιασμό του λαού της Παλαιστίνης! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Φωνάζουμε μαζί με τους μαθητές "δώστε λεφτά για την παιδεία κι όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!". Γιατί την ίδια ώρα που "βρέχει" 7 εκατομμύρια κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ, οι νέοι και οι νέες ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τραγικές ελλείψεις στην παιδεία, τις απαρχαιωμένες υποδομές και τα επικίνδυνα κτήρια, με τον κρατικό Προϋπολογισμό, που κάθε χρόνο κόβει από τις δικές μας ανάγκες για να προσθέτει επιδοτήσεις σε βιομηχάνους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

Αυτούς στηρίζει και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που στραγγαλίζει τους μικρούς και φοροαπαλλάσσει τους μεγάλους. Αυτοί πλουτίζουν και από την εκτίναξη της ακρίβειας που πληρώνουμε στα τρόφιμα, στα νοίκια, στους λογαριασμούς της ενέργειας, την ίδια ώρα που οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες σπάνε κάθε ρεκόρ κερδοφορίας» υπογράμμισε ο Θ. Κωτσαντής.

«Απέναντι σε όλα αυτά, συνεχίζουμε να παλεύουμε στην πρώτη γραμμή για το δικαίωμα στη δουλειά, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια, στους πλειστηριασμούς, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, για κάθε πρόβλημα της νεολαίας. Για όλα αυτά θέλουμε τους νέους και τις νέες πρωταγωνιστές στη ζωή και όχι παθητικούς θεατές σε άνοστα βίντεο στο tik tok, όπου παρελαύνουν ένας πρωθυπουργός με bucket hat υποσχόμενος youth pass και ένας εφοπλιστής πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόμενος να μας φέρει το american dream εδώ» πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να σταματήσει εδώ και τώρα η βάρβαρη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, να τερματιστεί η πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Για να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους και να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές. Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, νίκη στον αγώνα του για λευτεριά!» υπογράμμισε καταλήγοντας στον χαιρετισμό του ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, της ΚΝΕ, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό ο Ραχίμ Σίχα, Παλαιστίνιος φοιτητής και μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Ο λαός μου την ώρα τούτη που μιλάμε σφάζεται, φυλακίζεται και διώχνεται από τη γη του. Αυτός ο λαός δεν έχει δικαιώματα; Η ζωή του κοστίζει λιγότερο; Τα παιδιά του δεν έχουν δικαίωμα να χαρούν την παιδική ηλικία;

Ο λαός μου τα βιώνει αυτά εδώ και 75 ολόκληρα χρόνια. Δεν κατάφεραν να μας τρομοκρατήσουν, δεν το βάλαμε, ούτε πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ελευθερία μας και το δίκιο μας από όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε, πόσο μάλλον όσοι μένουν στα τιμημένα χώματα της Παλαιστίνης» υπογράμμισε.

Στη συναυλία συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) οι: Φοίβος Δεληβοριάς, Εισβολέας Full Band, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Μυστακίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Μπάμπης Στόκας, Το Σφάλμα Full Band, Υπεραστικοί, Νεφέλη Φασούλη, Tiny Jackal & the Yellow Mary.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!