Σχέδιο επέκτασης του μουσείου της Motown με δωρεές

Εκστρατεία ξεκίνησε για την συγκέντρωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Εκστρατεία ξεκίνησε για την συγκέντρωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση του μουσείου της Motown Records της περίφημης δισκογραφικής εταιρίας στο Detroit που ανέδειξε τα μεγαλύτερα αστέρια της soul μουσικής, όπως η Diana Ross με τις Supremes, o Stevie Wonder, οι Temptations, Smokey Robinson, Marvin Gaye και δεκάδες άλλα μεγάλα αστέρια της μαύρης μουσικής. Το αντίπαλο δέος στην Soul της Motown ήταν πάντα η Atlantic.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός MacKenzie Scott τον οποίο διευθύνει η Σκοτ που είναι η πρώην σύζυγος του ιδρυτή του Amazon Jeff Bezos, δώρισε ήδη 5 εκατομμύρια δολάρια στο έργο συγκέντρωσης χρημάτων του μουσείου, το οποίο θα επεκτείνει την αρχική έδρα της Motown Records σε ένα συγκρότημα 50.000 τετραγωνικών ποδιών.

Δείτε εδώ το σχέδιο επέκτασης του μουσείου της Motown.

Το Μουσείο Motown είναι ένας από τους διάφορους οργανισμούς του Ντιτρόιτ που επωφελήθηκαν από τον τελευταίο γύρο δωρεών του Scott, που όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, θα διανείμει 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο "σε κατηγορίες και κοινότητες που ιστορικά είχαν λιγότερη χρηματοδότηση και παραβλέπονται", όπως έγραψε στο διαδίκτυο.

Η Scott, της οποίας η περιουσία εκτιμάται σε περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια, κατέχει μερίδιο 4% στην Amazon μετά το διαζύγιο της από την Bezos το 2019.

Ο Τύπος αναφέρει ότι ανάρτησή της Scott θα μπορούσε εναλλακτικά να έχει τον τίτλο "286 ομάδες που ενδυναμώνουν τις φωνές που πρέπει να ακούσει ο κόσμος". Ο τελευταίος γύρος μη κερδοσκοπικών αποδεκτών περιλαμβάνει ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαθρησκευτικές ομάδες, ομάδες τέχνης και πολιτισμού, οργανισμούς κατά της φτώχειας και άλλους.

"Σε αυτήν την προσπάθεια, έχουμε την ταπεινή πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερα εάν ο δυσανάλογος πλούτος δεν συγκεντρωθεί σε μικρό αριθμό χεριών και γι’ αυτό έχουμε λύσεις που εφαρμόζονται καλύτερα από άλλους", έγραψε η Scott.

Visit the Motown Museum

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!