Streaming: Tο παρόν και το μέλλον στην μουσική βιομηχανία

Το streaming στην μουσική βιομηχανία αποτελεί το απόλυτο trend και θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος τα επόμενα χρόνια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/05/2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η παροχή streaming ψηφιακής μουσικής φαίνεται να είναι αρκετά κερδοφόρα ιδιαίτερα εάν την συγκρίνει κάποιος σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα για την κυκλοφορία μουσικής όπως είναι οι δίσκοι βινυλίου και τα CD.

Για πρώτη χρονιά στην ιστορία τα έσοδα από τις ψηφιακές πωλήσεις ξεπέρασαν αυτά των παραδοσιακών μέσων, με την όλη αύξηση να επηρεάζεται από την αύξηση στους συνδρομητές των streaming πλατφορμών μουσικής. Η συνολική οικονομική αύξηση είναι 3,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις μουσικής το 45% για το 2015 αφορά την παροχή μουσικής σε streaming με το ποσοστό να αυξάνετε στις Η.Π.Α και να ξεπερνάει το 50%.

To streaming μουσικής κινεί τα νήματα στη μουσική βιομηχανία και υπολογίζεται ότι το 2015 68 εκατ. χρήστες είχαν συνδρομή σε κάποια streaming πλατφόρμα με τα νούμερα τις προηγούμενες χρονιές να φθάνουν για το 2014 στα 41 εκατ., και μόλις 8 εκατ. για το 2010. Ειδικοί του χώρου αναφέρουν πως σε πολύ λιγότερο από 2 χρόνια οι χρήστες παγκοσμίως θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. και τα έσοδα των streaming πλατφορμών θα διπλασιαστούν.

Τέλος ο συνολικός τζίρος της online μουσικής βιομηχανίας αγγίζει τα 6.7 δις δολάρια παρά την τεράστια έκταση που έχει λάβει η πειρατεία και η οποία φαίνεται να είναι και η μεγαλύτερη πληγή για την μουσική βιομηχανία σήμερα. Πάντως πρέπει να τονιστεί πως από τα 6.7 δις του φετινού τζίρου από την παροχή streaming ψηφιακής μουσικής φαίνεται ότι στους δημιουργούς της μουσικής δε θα φτάσει παρά ένα κλάσμα αυτών των χρημάτων.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!