Σταμάτης Κόκοτας: «Είμαι γεννημένος μαχητής»

«Κάποιοι ξέρουν και μπορούν να τραγουδάνε και άλλοι προσπαθούν, υπάρχει μεγάλη διαφορά».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/09/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απολαυστικός on the record αλλά και ανεπανάληπτος off the record στη συνέντευξη που μου παραχώρησε.

Με συγκίνησε αλλά συγκινήθηκε κι ο ίδιος.

Ετοιμάζει έναν δίσκο με κλασικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στα οποία θα προσδώσει τη δική του μοναδική ερμηνεία αλλά και έναν ακόμη με νέες δημιουργίες ενώ θα ανέβει και στη σκηνή του Ηρωδείου για μια παράσταση σ’ έναν χώρο που για εκείνον σημαίνει πολλά: «Μιλάς με τους Θεούς εκεί» θα δηλώσει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή μας που έρχεται ο Κόκοτας ανέτρξε στις Παριζιάνικες δόξες του, στάθηκε στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με τον Θεοδωράκη στα χρόνια του ’60 που ματαιώθηκε από την εταιρεία, μου εξιστόρησε μια επίσης άγνωστη συνάντησή του με το Μανώλη Χιώτη, θυμήθηκε τον Απόστολο Καλδάρα και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του με τον άρχων της Κολούμπια Τάκη Β. Λαμπρόπουλο, μίλησε για το μεγαλείο του Νίκου Γκάτσου, επεκτάθηκε στο σημερινό τραγούδι και τα δεδομένα του αλλά στην πολύχρονη δισκογραφική απουσία του που ο ίδιος δεν επιζήτησε καθώς και σε προσωπικές στιγμές.

Όπως μου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χωρίς γυναίκα δεν υπάρχει ζωή». Όσον αφορά την υπόστασή του τόνισε: «Είμαι λαϊκός τραγουδιστής».

Για την επόμενη μέρα, ο Κόκοτας υπογράμμισε: «Είμαι χορτάτος αλλά διψάω ακόμη. Είμαι γεννημένος μαχητής».
kostas kokotas
*Φωτογραφίες Ανδρομάχη Βόγλη

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!