SKG Live - «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»: Το νέο μουσικό φεστιβάλ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ένα 4ήμερο φεστιβάλ μουσικής του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 28 μουσικά σχήματα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Με ένα νέο μουσικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για ένα τετραήμερο, από τις 15 μέχρι και τις 18 Απριλίου στον ιστορικό χώρο του «Ολύμπιον» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα νέο μουσικό θεσμό, με σκοπό να συμβάλει στην προβολή και την ανάδειξη νέων, μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνικών προτάσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως στις τέσσερις συναυλίες θα συμμετάσχουν 28 μουσικά σχήματα, εκπροσωπώντας όλα τα μουσικά είδη και ρεύματα.

Με αυτή την αφορμή, την Τετάρτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο «Ολύμπιον», παρουσία μελών των συγκροτημάτων, μελών του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, όπως η ερμηνεύτρια Μαίρη Δούτση και ο μουσικός και τραγουδιστής Δημήτρης Σφίγγος και δημοσιογράφων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.

02.SKG-LIVE-.jpg

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τις ομιλίες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και της Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Άννας Μυκωνίου, που έκαναν μια μικρή αναδρομή στο πλούσιο καλλιτεχνικό έργο του Κέντρου Πολιτισμού, για να ακολουθήσουν οι ομιλίες του Γιώργου Ανδρέου (μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής τραγουδοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και σύμβουλος πολιτισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας), του Δημήτρη Ζερβουδάκη (Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, της Τίνας Αντωνάκου (εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) και του αντιδημάρχου πολιτισμού του Δήμου Θέρμης Γιώργου Αγγέλου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Μυκωνίου, όλες οι συναυλίες θα μαγνητοσκοπηθούν, θα ηχογραφηθούν και το υλικό θα παραχωρηθεί στους καλλιτέχνες για το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν.

Την παρουσίαση των τεσσάρων εκδηλώσεων ανέλαβε, αφιλοκερδώς, ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Άκης Σακισλόγλου.

Το δελτίο τύπου του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό:

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά, ένα 4ημερο φεστιβάλ μουσικής, το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία», στις 15, 16, 17, 18 Απριλίου, στον εμβληματικό ιστορικό χώρο του «Ολύμπιον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο μουσικών Βορείου Ελλάδος και το Φεστιβάλ κινηματογράφου.

Μουσικά συγκροτήματα και μπάντες με διαφορετικά ρεπερτόρια, κλήθηκαν να αποστείλουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις, προκειμένου να συμμετέχουν στη πρώτη διοργάνωση του #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία», του νέου σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε 165 ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις, οι περισσότερες ιδιαίτερα αξιόλογες, με φρέσκο ήχο και έμπνευση. Πρόκειται αναμφισβήτητα για συμμετοχή ρεκόρ, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου θεσμού, που προωθεί και αναδεικνύει τη μουσική δημιουργία.

Η Επιτροπή αξιολόγησης του #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία» προέκρινε τελικά 28 σχήματα.

03.SKG-LIVE-.jpg

Τα μέλη της Επιτροπής (αλφαβητικά): 

• Γιώργος Ανδρέου, Μουσικοσυνθέτης – Συγγραφέας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
• Μαίρη Δούτση, Τραγουδίστρια – Γενική Γραμματέας του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος,
• Δημήτρης Ζερβουδάκης, Τραγουδοποιός, Πρόεδρος του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (χωρίς ψήφο),
• Γιώργος Καζαντζής, Συνθέτης,
• Αθανάσιος Κολαλάς, Εικαστικός – Σκηνοθέτης - Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ
• Νίκος Μοσχόπουλος, Ραδιοφωνικός παραγωγός – εκπαιδευτικός,
• Άννα Μυκωνίου, Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Πρόεδρος – Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
• Κώστας Πραντσίδης, Διοργάνωση συναυλιών-Δισκογραφικές Παραγωγές,
• Σπύρος Ρασσιάς, Μουσικός- Ενορχηστρωτής,
• Αλέξανδρος Σαλαμές, Επιχειρηματίας -Δημοσιογράφος - Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου διοργανωτών Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τα 28 σχήματα θα παρουσιάσουν την καλλιτεχνική τους πρόταση στο κοινό, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, ενώ έχουν προσκληθεί εντεταλμένοι πολιτισμού, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, δημοσιογράφοι να γνωρίσουν τα μουσικά σχήματα.

04.SKG-LIVE-.jpg

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 15 Απριλίου

Νίκος Χρηστίδης
Alenti Quintet
Ελένη Μπουσμαλή
Μαργαρίτα Λιτητάρη
Γιάννης Γεωργιλάς
Argalios
Μουσικοί Περιηγητές

Τρίτη 16 Απριλίου

Baby on Board
Μαρία Παρούση
MiroRiro
Κώστας Τηλαβερίδης
Κούπες
Carmen Venti
Γιώργος Φωκάς & Hardbeats

Τετάρτη 17 Απριλίου

Γιώργος Καρράς
Oktavision
ΜόΡΑ
Thodoris Kotsifas Large Ensemble
Arethma
Sokratis Votskos Quartet
Γουρούνια στο διάστημα

Πέμπτη 18 Απριλίου

Stringless
Caja Secreta
Tales from the Box
Yako Trio
Les Filadores
Bouche Fermée
Γιάννης Οικονομίδης Latin Jazz Sextet


05.SKG-LIVE-.jpg

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου.

Video: Θανάσης Γιώγλου

 



06.SKG-LIVE-.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!